O-23 Cup

Bloemendaal na zege op OG als laatste naar halve finale O-23 Cup

Bloemendaal heeft zich als vierde ploeg geplaatst voor de halve finales van de Voetbal in Haarlem O-23 Cup. Onze Gezellen werd in een spannend duel met 1-0 verslagen. Wouter Snel kroonde zich tot man van de wedstrijd met de enige treffer.

Onze Gezellen plaatste zich met enig fortuin als nummer twee van poule C, maar tegen Bloemendaal was daar niets van te merken. Onze Gezellen oogde fit, scherp en bood de winnaar van poule B meer tegenstand dan voorafgaand werd verwacht. Trainer Pascal de Wit gaf na afloop aan trots te zijn op zijn mannen. “Er werd hard gewerkt en ze hebben gedaan wat we van ze gevraagd hebben. Jammer dat de gelijkmaker niet viel, want de kansen waren er zeker,” vertelde hij na afloop.

Bloemendaal - Onze Gezellen - Voetbal in Haarlem
Bloemendaal versloeg Onze Gezellen in de O-23 Cup.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Fred van der Ploeg liet Onze Gezellen zien over uitstekende voetballers te beschikken die ook het fysieke duel niet schuwen. Het duel speelde zich grotendeels op het middenveld af zonder dat er hele grote kansen ontstonden. De eerste grote kans was voor Onze Gezellen-aanvaller Koen Toussain, echter stond zijn vizier nog niet op scherp.

Daarna liet Bloemendaal van zich horen. Max Landheer was gevaarlijk nadat Onze Gezellen-doelman Dijon Banning de bal los liet. Grote kansen voor rust waren voor Jeffrey Post namens de bezoekers, maar beide pogingen werden gestopt door keeper Daan Kamp. Toen iedereen dacht aan een doelpuntloze ruststand, stond Wouter Snel op. De rechter aanvaller van Bloemendaal liep sterk het strafschopgebied in en rondde netjes in de korte hoek af.

Bloemendaal kwam scherp uit de kleedkamer. Topscorer Floris van Dam kreeg binnen de minuut een grote kans op de tweede treffer voor zijn ploeg. Voor Onze Gezellen het signaal om meer druk naar voren te geven. Onder leiding van invaller Nick Bouman werd Bloemendaal afgejaagd. Jurre Dekker zag zijn inzet op de paal belanden en Nick Bouman zag zijn inzet aan de verkeerde kant van de paal belanden. Aan de andere kant had Wouter Snel de 2-0 op zijn schoen, maar zijn stift verdween naast het doel.

De laatste tien minuten waren erg spannend. Onze Gezellen zette alles op alles en kreeg grote kansen op de gelijkmaker. Nick Bouman schoot van een meter hoog over en Jeffrey Post zag zijn inzet gepakt worden door Daan Kamp. Tijdens een tegenstoot zag Friso de Jager zijn afstandsschot nog op de lat belanden. Bloemendaal hield onder leiding van de sterk coachende aanvoerder Sam Ras stand en plaatste zich zodoende voor de halve finale van de O-23 Cup. De tegenstander is dan United/DAVO.

Alle uitslagen en het resterende programma van de Voetbal in Haarlem O-23 Cup vind je op onze toernooipagina.