MidWest Cup

Zandvoort 2 niet opgewassen tegen Zwanenburg

Het tweede elftal van SV Zandvoort moet nog veel leren, en fysiek wat sterker worden. Dat is de conclusie van de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. SV Zandvoort 2 doet mee voor de MidWest Cup, de opvolger van de Haarlems Dagblad Cup.

Voetbal in Haarlem heeft de organisatie overgenomen en de naam aangepast naar MidWest Cup. SV Zandvoort is de enige club die twee elftallen heeft mogen inschrijven. Tegenstander donderdagavond op Sportcomplex Duintjesveld was Zwanenburg, een derde klasse zondagclub met geroutineerde voetballers. SV Zandvoort is een team met jonge honden die klaar gemaakt worden om in het vlaggenschip van SV Zandvoort te kunnen spelen. Enkelen zijn al eens door hoofdtrainer Ted Saunier in zijn selectie opgenomen. Linkervleugelverdediger Justin Luiten is een van de spelers die bijna het hele vorige seizoen in het eerste team heeft gespeeld.

Het verschil was als snel merkbaar. SV Zandvoort wilde wel maar was niet sterk genoeg. Het speelde in de eerste helft een paar keer kort op het Zwanenburgse doel, maar kon het niet afmaken. De gasten echter speelden vrijuit en met goed gevolg. In de 16e minuut was het raak. Joshua von Mauw opende de score. Een klein kwartier later lag de bal weer in het Zandvoortse doel door een treffer van Dennis Loogman. Kort voor rust ook succes voor de hardwerkende Zandvoorters, zodat de rust bij 1-2 inging. Mitchell Luiten was de doelpuntenmaker.

Na rust een veel sterker Zwanenburg dat nog drie keer het Zandvoortse doel wist te vinden, zodat de gasten met 1-5 aan het langste eind trokken. Von Mauw en Loogman scoorden beiden nog een keer, terwijl Nigel Ciebrant het vijftal voltooide.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.

Verslag & foto: Joop van Nes jr.