MidWest Cup

VSV (zat) te sterk voor Van Nispen

VSV behaalde een verdienstelijke overwinning op derdeklasser Van Nispen in de strijd om de Midwest Cup. Een zege die vooral toe te schrijven was aan de onverzettelijkheid die de Velserbroekers uitstraalden. De ploeg van Paul Meinders gaf weinig weg en dat kwam vooral door de uitblinkende verdedigers, Danny Roos, Raymond Barends en Rik Heeren, die zich blijkbaar hadden voorgenomen dat er vandaag niet met ze te spotten viel.

Al na zes minuten was het raak op het trainingsveld van VSV. Uit een corner kwam de bal bij Justin Kunst, die met zijn rug naar de goal stond. Met een halve omhaal met de hak wist hij het leer achter de kansloze Van Nispen-keeper Sydney Stremmer te werken. De Velserbroekers bleven daarna de betere ploeg. Schoten van opnieuw Kunst, van Roy de Wit en van Raymond Barends misten echter net de juiste richting. De gasten konden daar maar bitter weinig tegenover stellen.

Dat lukte Van Nispen wel meteen in de tweede helft. Jelle Vleugel schoot een heel makkelijk gegeven strafschop simpel achter doelman Arjan Bak. De ploeg uit De Zilk zette vervolgens flink aan om het aangeslagen VSV de nekslag te geven, maar ook bij Van Nispen ontbrak de precisie. Toen de Zilkse storm ging liggen, nam VSV de regie weer over. En grepen de invallers de hoofdrol. Jesse Kooijman dolde de Van Nispen-verdediging op weergaloze wijze, schoof de bal naar de volledig vrijstaande Joost Naaktgeboren die beheerst de 2-1 tegen de touwen schoot.

Daar bleef het bij, mede door het feit dat bij beide ploegen de vermoeidheid flink toesloeg. De beide trainers zijn vanavond in ieder geval heel wat wijzer geworden. Van Nispen mag wel wat creatiever worden en VSV weet dat een fitte verdediging de basis kan zijn voor een mooi seizoen.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.

Verslag & foto: Marcel Akerboom