MidWest Cup

SVIJ geeft niets weg tegen VSV

In poule K van de MidWest Cup nam SVIJ het op eigen terrein op tegen VSV. Voor De bezoekers was dit na twee weken trainen de eerste wedstrijd. De ploeg van Peter Barzilay had daarentegen al twee wedstrijden gespeeld. De eerste twee partijen werden verloren, maar tegen VSV werd een knappe 4-1 overwinning geboekt.

De IJmuidenaren hebben een selectie van 27 man waarvan 12 nieuwe spelers. In de basis begonnen 8 beoogde basisspelers volgens trainer Peter Barzilay. “Wij beginnen de voorbereiding altijd op conditioneel gebied en vanuit daar gaan we verder werken.” Dit zou tegen VSV nog wel eens van pas kunnen komen want de Velserbroekers waren pas twee weken bezig met trainen en hadden nog geen wedstrijden in de benen.

In het eerste kwartier gaf SVIJ direct een visitekaartje af. Na tien minuten schoot Wago Matitaishvili een vrije trap net buiten het strafschopgebied knap om de muur en langs de doelman. Niet veel later wisten zowel Nabil Hussein als Rick Wolffs van dichtbij niet te scoren. Na een half uur deed Alex Barzilay dit wel. Waar iedereen appelleerde voor een overtreding ging Barzilay goed door en verdubbelde de score. Richting de rust was hij wederom belangrijk voor de thuisploeg. Door goed af te leggen kon Raphael Fräzer iedereen naar de thee sturen met een comfortabele 3-0 voorsprong.

VSV had op een paar kleine kansen niets te vertellen. Verder dan een poging van afstand kwam de ploeg niet. In de tweede helft kwamen de passes wel vaker aan en na iets meer dan een kwartier kwamen ze dan toch tot scoren. Door een fout in de defensie van SVIJ kon Roy de Wit iets terugdoen. Na de 3-1 was het toch weer de thuisploeg die het spel maakte. Goed positiespel en gevaarlijke steekpasses door de linies waren een doorn in het oog voor de verdediging van VSV. Een kwartier voor het einde bepaalde Wago Matitaishvili de eindstand op 4-1, nadat hij mocht aanleggen van elf meter.

De winnende trainer was zeer tevreden over het spel van zijn ploeg. “We hebben van het begin af aan de wil opgelegd, dat ging prima. Weinig kansen voor VSV we hebben weinig weggegeven, de goal die ze dan maken is een fout van onze defensie. Ze kwamen er niet aan te pas en dat verbaasde mij een beetje. Ik had VSV sterker verwacht en onszelf nog niet op dit niveau.”

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelschema van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.