Wout Gerrits: “THB hoeft zich niet zo druk te maken.”

THB wordt weer op de voetbalkaart gezet. Na een korte periode zonder eerste elftal, komt de club uit Haarlem dit seizoen voor het eerst uit in de zaterdag vierde klasse. Onder leiding van Wout Gerrits en Marcel Munk is de inzet een plek in de middenmoot. Iets dat volgens Gerrits geen probleem moet zijn.

“Het gaat prima bij THB. Ik heb het super naar mijn zin,” zegt Gerrits. De ervaren trainer is bezig aan zijn eerste maanden als eindverantwoordelijke van de nieuwe zaterdag vierdeklasser THB en is uitermate te spreken over wat hij ziet ontstaan. “Ik heb een leuke groep. Het is hard werken, want veel jongens spelen al langere tijd samen en hebben altijd een andere speelstijl gehanteerd. Dat proberen we naar een iets hoger niveau te tillen, maar dat heeft gewoon tijd nodig.”

“Wij willen gewoon lekker voetballen in de vierde klasse en gaan met deze groep gewoon in het middenmootje eindigen. Dan hebben we het goed gedaan,” vertelt hij. “Wij hoeven ons niet zo druk te maken. We kijken vooral uit naar de mooie dingen in de competitie, zoals de derby’s. Dat is het leuke nu.”

De samenwerking met assistent Marcel Munk verloopt goed. “We doen de trainingen samen en we vullen elkaar goed aan. Meestal begint de één met de training en maakt de ander hem af. Hij praat veel met spelers. Ik heb echt een hele goede aan hem, het klikt gewoon.”

THB begon de competitie met een 5-0 nederlaag bij Atletico Club Amsterdam, maar zegevierde een week later. HBC werd met 3-1 nederlaag naar huis gestuurd. “We hebben het iets anders neergezet en er zat alweer wat verbetering qua voetbal in. Leuk dat we dan meteen een anders resultaat behalen. Ook na afloop was er wat geregeld en HBC bleef nog even zitten. Zo timmeren we weer een beetje aan de weg.”

Foto: Voetbal in Haarlem