MidWest Cup

VSV (zon) verslaat SCW en Terrasvogels

De zondagtak VSV heeft goede zaken gedaan in de poulefase van de MidWest Cup. De ploeg van David Zonneveld nam zaterdag zes punten mee terug naar Velserbroek.

23 man van VSV reisde af naar Rijsenhout voor het duel met SCW. Een luxe welke de Velserbroekers lang niet kende. Trainer David Zonneveld was dan ook in zijn nopjes, “Doordat wij eindelijk weer eens een flinke selectie hebben kunnen wij weer meedoen met de MidWest Cup.”

De eerste helft waren de ploegen aardig aan elkaar gewaagd. De kansen gingen over en weer. SCW kreeg behoorlijk wat kansen door goed voetballend eruit te komen of middels een snelle uitbraak VSV te verrassen. Danny Berendse kreeg bijvoorbeeld een goede kans na zo een uitbraak maar hij vond VSV-Doelman Sven Koning op zijn weg.Daan Tervoort zag dit zelfde scenario aan de andere kant gebeuren. De aanvaller kon even later wel de 0-1 aantekenen voor VSV. Op een voorzet van Rick Michielsen kwam Tervoort van ver nog inlopen en dook voor de verdediger om zijn hoofd achter de bal te zetten.

In het tweede bedrijf 10 nieuwe spelers voor de bezoekers. Met deze warmte was dit voor SCW misschien iets te veel. VSV nam duidelijk de overhand in de tweede helft. Na een minuut of 70 verdubbelde Malcom Meijer de score voor zijn ploeg. Bas de Boer kon na een combinatie met Bram Hillenaar een prachtige pass geven op Meijer die bij de tweede paal klaar stond om prachtig in de verre hoek te schieten, 0-2. SCW mocht zijn doelman dankbaar zijn dat het niet nog 3 en 4-0 werd. Zowel Bram Hillenaar als Malcom Meijer kregen nog een grote kans maar beide wisten niet de doelman te verschalken. Eindstand 0-2.

Het andere deel van de selectie, een mix van selectiespelers en jongens uit de O-19, mocht in Santpoort aantreden tegen Terrasvogels.

Grote man aan de kant van de bezoekers was Diego Mudde. De aanvoerder wist zes maal te scoren in de met 1-10 gewonnen wedstrijd. Voor de thuisploeg redde Jason Balm de eer.

VSV heeft nu zes punten uit twee wedstrijden. De enige ploeg die nog niet in actie gekomen is in poule G is SVIJ. Zij spelen volgende week tegen SCW.

Foto’s: Voetbal in Haarlem