MidWest Cup

United/DAVO maakt het zichzelf moeilijk tegen Heemstede

United/DAVO heeft gister haar tweede duel gewonnen in poule G van de MidWest Cup. In een wedstrijd waar het zeker in de eerste helft veelal eenrichtingsverkeer was, werd met 2-1 gewonnen van HFC Heemstede.

Vanaf de eerste minuut bepaalde United/DAVO het spelbeeld. De ene na de andere aanval werd opgezet, waar Heemstede met hard werken een verdedigend blok tegenover zette. Het verschil tussen de zaterdag derdeklasser en zondag vijfdeklasser was groot.

Al in de derde minuut was de eerste kans voor de thuisploeg maar Pascal Dams schoot in het zijnet. Toch duurde het niet lang voordat United/DAVO op voorsprong kwam. Jeffrey van den Berg besloot uit te halen vanaf een meter of 20. En hoe! De bal belandde prachtig in de winkelhaak. Na twintig minuten leek het duel al gespeeld. Fouad Malloul kopte de 2-0 binnen en een grote uitslag leek in het verschiet. Dat dit niet gebeurde was aan de thuisploeg zelf te danken. Het tempo ging omlaag en de bezoekers kregen wat meer ruimte om te voetballen. Heemstede kwam er met een enkele snelle aanval uit. Eenmaal resulteerde het bijna in een doelpunt, maar Brian de Boo schoot hard op de buitenkant van de paal.

De tweede helft was net vijf minuten onderweg toen de prima leidende scheidsrechter Quint Bogards Heemstede een strafschop toekende. Marco Trox schoot deze binnen en zo kwamen de bezoekers terug tot 2-1. Hierna ging het spel op en neer. United/DAVO dacht nog steeds te makkelijk en Heemstede werd wat brutaler. Gescoord werd er niet meer. Ayoub Bouzia en Marvin Ketting zagen hun inzet namens de thuisploeg op de paal belanden waar Trox voor de bezoekers net naast schoot.

United/DAVO trainer Sjoerd Hamann was blij met de drie punten maar niet met het vertoonde spel: “Tot de 2-0 was het prima, daarna zakte het weg.” Zijn collega van Heemstede Amir Sadydoust: “Je ziet na de 2-0 dat United/DAVO wat gas terug neemt, anders was de uitslag veel hoger uitgevallen. Maar de jongens hebben het zeker de tweede helft prima gedaan.”

Bloemendaal – Geel-Wit
In Bloemendaal werd de laatste wedstrijd in poule J gespeeld. De BVC versloeg Geel-Wit met 5-0 en kroonde zich daarmee tot poulewinnaar. Tim Beeren, Tim Joon (2x) en Melvin Jordaan (2x) legden de Haarlemse vierdeklasser over de knie. Bloemendaal en HBC eindigen gezamelijk met 7 punten bovenaan deze poule, echter is het doelsaldo van de oranje-witten beter.

Tim Joon zag een wedstrijd met twee gezichten, waarin het niet altijd even eenvoudig ging. “De eerste helft niet, maar de tweede helft ging het na wat wisselingen wel makkelijker. Nu hopen dat we een leuke tegenstander hebben.”

Alle uitslagen, de stand en het programma van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.