Zondag 3e klasse A

VSV behoudt ongeslagen status

Het veld op het “Klein Wembley” zoals het complex van VSV in vervlogen tijden genoemd werd was erg drassig maar er kon gevoetbald worden. Binnen de boarding 32 mensen en hooguit 50 daarom heen. Het was bijna troosteloos.

VSV startte erg opportunistisch en het bezoekende Nicolaas Boys had het daar erg moeilijk mee. Er werden de nodige kansen gecreëerd. Tegen de verhouding in kwamen de bezoekers na elf minuten op voorsprong. Uit een corner passeerde Tom van Gils keeper Nobby Plug. De spelers in het veld schrokken hiervan maar trainer Zonneveld zette zijn team met woord en gebaar weer in de juiste richting. De gelijkmaker kon niet uitblijven en die kwam in de 30e minuut van de hoofd van Moreno Blom uit een corner van Bram Hillenaar. VSV was veruit de betere ploeg maar kwam niet verder dan de zestienmeterlijn. Vlak voor het rustsignaal ontsnapte zij aan een achterstand. Jorden de Waal verspeelde rand zestien de bal en gaf Jim Janmaat de kans op een doelpunt maar deze schoot naast.

In de beginfase van de tweede helft kregen beide teams wat kansen. VSV drukte de bezoekers de verdediging in. Scoren zat er niet in omdat bij voorzetten van Danny de Jong en Daan Tervoort  bleek dat er geen medespelers in de zestienmeter stonden. Mocht Nicolaas Boys aanvallend wat doen dan gaf de verdediging onder aanvoering de sterk spelende Haye Kamstra niets cadeau. De bezoekers kregen het moeilijk zoals Zonneveld voor rust al aangaf. Het resulteerde na 70 minuten in de 2-1 nadat Daan Tervoort goed doorging en Danny de Jong de gelegenheid gaf te scoren. VSV verzuimde Nicolaas Boys op verdere achterstand te zetten. Daardoor kreeg VSV het in de slotfase moeilijk toen de bezoekers alles of niets gingen spelen. Vlak voor tijd leek VSV toch nog op 3-1 te komen maar Joaquim Koelman verprutste deze kans.

Na afloop was David Zonneveld tevreden. “Het was geen beste wedstrijd waarin wij meer hadden moeten scoren maar hem toch over de streep hebben getrokken”.

David Zonneveld is erg fanatiek. Hij bleef zijn jonge team 90 minuten lang met woord en gebaar coachen en dat was vermakelijk.  Dat deed hij ook buiten zijn vak. Scheidsrechter Nico de Jong wees hem erop dat dit niet mag maar daar werd Zonneveld niet warm of koud van. Dat hij daarmee de scheidsrechter zijn autoriteit aantastte ontging hem. Het resulteerde in een gele kaart voor verzorger John Cossee na het vragen wanneer de geblesseerde speler het veld weer in mocht.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse A vind je op onze competitiepagina.