ViH All Stars (7): Jorri van der Aar (Spaarnwoude)

Zaterdag 22 juni 2019 vindt voor de derde keer de ViH Finaledag plaats. Op die dag wordt o.a. de finale van de ViH O-23 Cup gespeeld, maar komen ook de All Stars 2019 in actie! Dit team wordt gevormd door spelers uit de regio die zijn opgevallen door hun prestaties, talent, lange carrière of andere bijzonderheden. Vandaag de zevende onthulling: Jorri van der Aar (Spaarnwoude)!

Jorri van der Aar begon zijn voetballoopbaan in Spaarndam bij Spaarnwoude. Na de E-junioren stapte hij over naar HFC Haarlem. Hierna volgden EDO, AFC Amsterdam en ADO Den Haag om vanaf de senioren weer thuis te komen bij Spaarnwoude. Opvallend: Bij Haarlem, EDO, AFC en ADO Den Haag stond hij onder de lat! Nu speelt Van der Aar op het middenveld bij de dorpsclub.

Hoogtepunten

Als hoogtepunten noemt Van der Aar twee vrij recentelijke gebeurtenissen. Als eerste de winst van de HD-Cup vorig seizoen. ‘Dat was een bizarre wedstrijd’. Na een 0-2 achterstand versloeg zijn ploeg Zandvoort met 3-2. Het andere hoogtepunt is nog maar tien dagen geleden. Spaarnwoude werd met overmacht kampioen van de vierde klasse. ‘De eerste kampioen dit jaar in Nederland en dat met een team wat bestaat uit alleen maar vrienden! Prachtig!’

Moeder

Bij de vraag wie belangrijk is geweest in zijn voetbalcarrière antwoord Van der Aar resoluut: ‘Mijn moeder! Vanaf het moment dat ik begon met voetballen heeft mijn moeder mij overal gevolgd en naar toe gebracht. Bij HFC Haarlem trainde wij 4x per week als D-junior. Op die leeftijd bracht mijn moeder mij naar iedere training. Tevens heeft zij  bijna alle voetbalvelden in Nederland gezien. Of het nou gaat om FC Groningen uit, of PSV uit. Ze was er altijd bij. De keuze om te stoppen met voetballen op “niveau” vond ik daarom ook het ergste voor mijn moeder. De keuze voor Spaarnwoude was daarna een makkelijke keus. Zowel mijn vader (helaas overleden) als mijn opa speelde vroeger voor het eerste van SV Spaarnwoude. Iedere wedstrijd staan mijn opa en mijn moeder langs de lijn, blijer kan ik hun niet maken!

Jorri is na Donny Verdam, Luke Vahle, Jasper Wille, Jan Ziere, Tim Sewalt en Sem van der Meer de zevende geselecteerde speler van de Voetbal in Haarlem All Stars 2019. Heb jij een andere suggestie voor de All Stars, mail ons dan op redactie@voetbalinhaarlem.nl en wellicht nodigen wij jouw voorstel dan uit!