ViH All Star (17): Tim Hollander (Zwanenburg)

Zaterdag 14 juli 2018 vindt bij Koninklijke HFC voor de tweede keer het duel tussen de Voetbal in Haarlem All Stars en het RTL7 Sterrenteam plaats. Alle informatie over en toegangskaarten voor de Finaledag vind je hier. De All Stars 2018 wordt gevormd door spelers uit de regio die zijn opgevallen door hun prestaties, lange carrière of andere bijzonderheden. Iedere week maken wij een speler bekend. Vandaag de zeventiende en dus de laatste onthulling: linksbuiten van Zwanenburg, Tim Hollander!

Pure specialisten. Hoe vaak kom je ze nog tegen? Ook in ons nieuwe team vol All Stars zijn er veel spelers die op meerdere posities uit de voeten kunnen. Bij Tim Hollander ligt dat anders. Heel af en toe wordt hij gebruikt als spits, maar hij ziet zichzelf toch echt als pure linksbuiten.

De 27-jarige Hollander begon met voetballen bij FC Diemen, omdat hij daar toentertijd woonde. Maar al snel was hij te vinden bij NAS. NAS ging later over in zijn huidige club. “Ik heb eigenlijk alleen bij Zwanenburg gevoetbald,” legt hij uit. Nadat hij de jeugd doorlopen had, maakte hij de stap naar de selectie. “Ik speel nu vijf jaar in het eerste.”

“Vrienden als Ruben Karelse, Rick van Veen en Jordy Vierbergen zijn wat hoger gaan voetballen, maar Van Veen en Vierbergen zijn inmiddels weer teruggekeerd bij Zwanenburg. We moeten nu ook echt weer die derde klasse in,” zegt hij stellig. Dat moet dan via de nacompetitie gaan gebeuren. “Een paar jaar geleden speelden we in de nacompetitie tegen RODA ’23. We verloren wel, maar ik scoorde twee keer. Dat blijft iets bijzonders.”

Tim is na Mischa Plug, Max Henneman, Floyd Hille, Steef Heeremans, Patrick Kort, Thomas Scholten, Vincent Verhagen, Jeffrey Kors, Steve Olfers, Maarten Wels, Gerard van Rossum, Robin de Ridder, Milan Berck Beelenkamp, Bob Kemper, Melvin Jordaan en Emre Güngör de zeventiende speler van de Voetbal in Haarlem All Stars 2018. Een overzicht van alle spelers vind je op de pagina van de Finaledag 2018. Heb jij een andere suggestie voor de All Stars, mail ons dan op redactie@voetbalinhaarlem.nl en wellicht nodigen wij jouw voorstel dan uit!

Foto: Voetbal in Haarlem