ViH All Stars (10): Lennaert Stuur (Schoten)

Zaterdag 22 juni 2019 vindt voor de derde keer de ViH Finaledag plaats. Dit jaar bij HBC in Heemstede. Op die dag wordt o.a. de finale van de ViH O-23 Cup gespeeld, maar komen ook de All Stars 2019 in actie! Dit team wordt gevormd door spelers uit de regio die zijn opgevallen door hun prestaties, talent, lange carrière of andere bijzonderheden. Vandaag de tiende onthulling: Lennaert Stuur (Schoten)!

Je ziet het helaas niet heel vaak meer de laatste tijd maar soms, heel soms, loopt er in het eerste elftal van een club een jongen die al zijn hele leven dezelfde clubkleuren verdedigt. Lennaert Stuur is zo’n jongen. Hij begon op zijn vijfde met voetballen in de jeugd bij Schoten. Doorliep de hele jeugd en speelt nu al zes jaar in het eerste elftal van de club uit Haarlem Noord.

Stuur noemt twee momenten als hoogtepunten. Als eerst het kampioenschap in de vierde klasse drie jaar geleden. Dat was in het eerste jaar dat Jasper Ketting hoofdtrainer was bij Schoten. Het tweede hoogtepunt was de promotie afgelopen jaar. Na een vierde plek op de ranglijst promoveerde Schoten via de nacompetitie naar de tweede klasse.

De aanvaller noemt twee namen als we vragen aan wie hij veel te danken heeft. Als eerst Jasper Ketting. “Hij weet echt een team te maken, en heeft mij toen in de spits gezet. Onder Jasper ben ik elk jaar clubtopscorer geweest”. Als laatste noemt Stuur een van zijn ploeggenoten. “Ik heb altijd plezier in het voetbal gehouden door m’n beste vriend Sjoerd Auwerda”.

Welkom Lennaert!

Lennaert is na Donny Verdam, Luke Vahle, Jasper Wille, Jan Ziere, Tim Sewalt, Sem van der Meer, Jorri van der Aar, Mitchel Geeven en Daan Siegerist de tiende geselecteerde speler van de Voetbal in Haarlem All Stars 2019. Heb jij een andere suggestie voor de All Stars, mail ons dan op redactie@voetbalinhaarlem.nl en wellicht nodigen wij jouw voorstel dan uit!