Zondag 1e klasse A

Velsen door twee goals Sven Braaij voorbij Assendelft

Eersteklasser Velsen heeft prima zaken gedaan tijdens het inhaalweekend. De ploeg won met 2-1 van Assendelft en pakte daarmee drie belangrijke punten in de strijd om lijfsbehoud. De 19-jarige Sven Braaij maakte voor het eerst deel uit van de basiself en nam direct de gehele doelpuntenproductie voor zijn rekening.

Trainer Ton Pronk moest kort voor de start van het duel nog flink sleutelen aan zijn opstelling. Vaste waarde Patrick Castricum was geschorst en Jesse van der Meer viel in de warming-up geblesseerd uit. Rens Greveling werd doorgeschoven naar de aanval, waardoor er op het middenveld een plek vrij kwam voor de 19-jarige Sven Braaij. Na twee eerdere invalbeurten mocht hij tegen Assendelft voor het eerst in de basis beginnen.

Na het eerste fluitsignaal schoot Assendelft uit de startblokken. Velsen werd naar achter gedrukt en was meer aan het tegenhouden dan dat het zelf tot voetballen kwam. Tot overmaat van ramp zag arbiter Benlamkaddem een ongelukkige handsbal van Remco van Dam en legde hij de bal op de stip. Sander van der Lugt dook daarna de juiste hoek in en stopte te pingel van Assendelft-spits Maarten Hemmen.

Velsen - Assendelft - Voetbal in Haarlem
Sven Braaij scoorde tweemaal voor Velsen. (Foto: rkvv-velsen.nl, F. van der Hoorst)

Het duel raakte hierna in evenwicht. Velsen beet meer van zich af en kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Een hoekschop van Sander Loogman werd door Mischa Plug verlengd tot Sven Braaij. Braaij wist wel raad met deze kans en schoot de 1-0 tegen de touwen. Helaas voor Velsen kon de ploeg niet lang genieten van de voorsprong, want binnen de minuut schoot Mark de Vries de 1-1 van Assendelft binnen.

In het restant van de eerste en het begin van de tweede helft ging de wedstrijd redelijk gelijk op. Assendelft creƫerde wel de meeste kansen, maar onder andere doelman Van der Lugt hield zijn ploeg op de been. Na een uur spelen moest Velsen met een man minder verder toen Joƫl Panka zijn tweede gele kaart ontving. Assendelft ging opportunistisch spelen en gebruikte veel de lange bal. De tweede treffer van de bezoekers hing in de lucht.

Halverwege de tweede helft veerde de toeschouwers op. Op de helft van Assendelft bereikte Zeno van Ooijen Sven Braaij met een mooie steekpass. Braaij was de keeper en een verdediger te slim af en schoot via de binnenkant van de paal de 2-1 binnen. Het 19-jarige talent kreeg daarna de kans zelfs zijn derde van de middag te scoren, maar zijn poging werd ternauwernood geblokt. In het restant was het regelmatig nog even met de billen tegen elkaar geknepen voor Velsen, maar de belangrijke drie punten werden over de streep getrokken. Drie belangrijke punten, want Velsen loopt weer drie punten weg van de onderste plekken en staat nu op de keurige zevende plek.

Alle uitslagen, de stand en het gehele programma van de zondag eerste klasse A vind je op onze klassenpagina.