Zondag 3e klasse C

Fantasieloos Olympia Haarlem verliest van DWS

Het inhaalduel in de derde klasse C tussen Olympia Haarlem en DWS is gewonnen door de bezoekers uit Amsterdam. Olympia kon ook in dit duel geen vuist maken en kreeg slecht een handjevol kansen.

Jeroen de Vries zal er als hoofdtrainer zo langzamerhand een punthoofd van krijgen. Zijn Olympia Haarlem scoorde voor het laatst in competitieverband op 4 december. Daarna gingen alle duels verloren en scoorde zijn ploeg geen treffer meer. Ook tijdens het inhaalduel tegen DWS werden een aantal kansjes gecreëerd, maar werd het net niet gevonden: 0-2.

Tegenstander DWS daarentegen scoort het meest van alle teams in de derde klasse C en hebben met Chad de Jong een echte spits in hun midden. Tegen Olympia Haarlem liet hij wederom van zich horen. De Haarlemmers speelden vooral de eerste helft onnauwkeurig en zonder lijn in het spel. Meest opvallend moment in de beginfase was een harde botsing tussen scheidsrechter De Boer en Olympia-speler Marlon Burggraaf. Allebei konden gelukkig verder.

Olympia - DWS - Voetbal in Haarlem
Steve Olfers in actie voor Olympia Haarlem. (Foto: Franklin van der Erf)

Halverwege de eerste helft nam DWS een voorsprong. Een hoekschop werd slecht verdedigd en kwam voor de voeten van spits De Jong. Het afwerken was niet moeilijk. Olympia Haarlem moest in de achtervolging, maar eenvoudig was dat niet. De enige grote kans was voor Marlon Burggraaf, maar DWS-doelman Dagasan redde uitstekend. Vlak voor rust werd het overigens nog even onvriendelijk, toen de grensrechter van de bezoekers beweerde bespuugd te zijn.

Na de thee kwam Olympia Haarlem sterk uit de kleedkamer. De ploeg van De Vries zette druk naar voren, maar gevaarlijk werd het eigenlijk nauwelijks. Een vrije trap van Faruk Yurdakan vloog over de doelman, maar ook naast het doel. Dezelfde Yurdakan maakte kort daarna een overtreding in zijn eigen strafschopgebied. Voor Chad de Jong een uitgelezen kans om zijn ploeg op 0-2 te zetten. Hij pakte het kadootje bekwaam uit.

DWS geloofde het na de 0-2 wel, terwijl Olympia Haarlem geen vuist kon maken. Op een opstootje na gebeurde er in het restant van het duel ook niet veel meer. Olympia verliest en weet niet weg te kruipen van de onderste plekken. Er volgen belangrijke weken voor de ploeg uit Schalkwijk, dat volgend jaar getraind gaat worden door Simon Evers.

Alle uitslagen, de stand en het gehele programma van de zondag derde klasse C vind je op onze klassenpagina.