Tien nieuwe spelers voor Velsen

Hoofdtrainer Ronald Dooijeweerd van Velsen ziet komend seizoen een aantal spelers vertrekken. Tom Kok naar DEM, Bastiaan Scholten en Stijn van der Voort naar Stormvogels, Joep de Bas naar EDO en Jurgen Dikker naar Hillegom. Daar tegenover staat de komst van 10 nieuwe spelers.

Bas Schol, talentvolle 19-jarige keeper, komt over van Olympia Haarlem. Daarvoor speelde hij bij Alphense Boys in de eerste divisie O-19.

Burak Bulduk, middenvelder, wordt weer verenigd met Ronald Dooijeweerd die twee seizoenen bij Zaanlandia zijn trainer was. Hij komt over van eersteklasser AGB. Hij speelde ook bij ZTS en OFC.

Daan Tervoort, linker aanvaller, keert na zeven seizoenen VSV weer terug op het oude nest. In het team van David Zonneveld, derde klasse, was hij daar met zijn inzet en snelheid van grote waarde en gaat voor zijn kans op het hogere niveau.

Halil Süzülmüs, keeper, houdt het voor gezien bij AGB waar hij in het seizoen 20/21 neerstreek. Na de jeugd bij KFC speelde hij bij Assendelft, JOS Watergraafsmeer, Legmeervogels en Fortuna Wormerveer. 

Lars van Rijn, rechteraanvaller, laat eersteklasser DSOV achter zich. Daarvoor speelde hij bij Hoofddorp. Bij Velsen wil hij zichzelf ‘triggeren’ en motiveren om het uiterste eruit te halen.

Max Lodewijks, nickname: ‘Het vrije trappen Kanon’, komt over van tweedeklasser Castricum. De makkelijk scorende aanvallende middenvelder hoopt dit komend seizoen ook in de hoofdklasse te kunnen laten zien.

Randy Gast, centrale verdediger, komt over van Olympia Haarlem.

Rachad Maldi, spits/aanvallende middenvelder en als zaalvoetballer actief in de eredivisie. Hij begon te voetballen bij Vlug en Vaardig, kwam via DWS bij SC Buitenveldert en maakte toen de overstap naar de JO19-1 van Argon en werd basisspeler in het eerste elftal van 1e klasser Argon en vertrok dit seizoen naar hoofdklasser Alphense Boys.

Sandro Staal, verdediger, komt over van eersteklasser AFC ’34. In de laatste wedstrijd van het seizoen 2019-2020 scheurde hij zijn linker kruisband af. De revalidatie zit er inmiddels op en hij hoopt weer snel op zijn oude niveau te kunnen komen.

Tim Groenewoud, aanvallende middenvelder, keert ook weer terug op het oude nest. Hij vertrok in 2019 naar toen nog derdeklasser SDZ wat nu in de eerste klasse speelt. Hij speelde in de jeugd bij Schoten en Stormvogels/Telstar en debuteerde op 17- jarige leeftijd in het eerste elftal van Velsen. Na twee seizoenen vertrok hij naar Stormvogels en na vijf seizoenen daar volgde er nog twee bij ODIN’59 voordat hij weer neerstreek in Driehuis. Met zijn ervaring kan hij van grote waarde zijn voor het team.

Uit de huidige selectie hebben Richie Agyapong, Job Alderliefste, Remco van Dam, Angelo Beck, Bryan Dijkhuizen, Marc Kloosterboer, Mischa Plug, Daniel Zuiverloon, Bruce Ket, Lennaert Stuur en Frencel Lewis aangegeven komend seizoen hun kwaliteiten weer ten toon te spreiden bij de hoofdklasser uit Driehuis.

Vanuit de jeugd zullen Connor Looij, Pepijn van Splunder en Stan van de Lugt aansluiten bij de selectie.

Met deze brede selectie hopen Ronald Dooijeweerd en zijn assistent Marcel Looij de goede prestaties die Velsen in de hoofdklasse heeft weten te bereiken te kunnen continueren.

Met dank aan Ap Ras.

Op de foto staan Max Lodewijks, Lars van Rijn, Daan Tervoort, Sandro Staal en Bas Schol.