Telstar zegt contract Edo Knol op

Zoals het er nu naar uitziet is middenvelder Edo Knol na dit seizoen geen speler meer van Telstar. De club heeft het contract met Knol formeel opgezegd. Dit moest voor 1 april gebeuren, omdat het anders automatisch met een jaar verlengd zou worden. Voor Liban Abdulahi, Osama Zamouri en Junior Toretta geldt hetzelfde. Shadrach Egan is per direct vertrokken.

Edo Knol is dit seizoen niet veel te zien in het wedstrijdshirt van Telstar. Waar hij eerdere seizoenen nog basisspeler van de Witte Leeuwen was, bekijkt hij de wedstrijden dit seizoen voornamelijk vanaf de reservebank. De 22-jarige Velserbroeker komt niet voor in de toekomstplannen van trainer Mike Snoei. Nu is zijn contract formeel opgezegd en lijkt zijn toekomst buiten Velsen-Zuid te liggen.

“Ik voelde het al een beetje aankomen,” legt Knol in een reactie aan Voetbal in Haarlem uit. “Ik heb in het begin van dit seizoen alles gespeeld en daarna kwam ik niet meer echt in de plannen van de trainer voor.” De middenvelder speelde vier seizoenen voor de Witte Leeuwen en kwam daarin in het eerste seizoen tot 28 wedstrijden, daarna 30 en vorig seizoen 10 duels. Dit seizoen staat de teller tot op heden op 4 wedstrijden.

Knol baalt ervan, maar is realistisch. “Je weet dat het zo in het voetbal gaat en er komen heus wel weer andere dingen op mijn pad. Er zijn al wat clubs die zich gemeld hebben, maar het moet voor mij Jupiler League en anders Tweede Divisie zijn. Er komt vast een mooie club.”

Ook voor Abdulahi, Zamouri en Junior Toretta is formeel ontslag aangevraagd. Technisch directeur Piet Buter laat aan RTVNH weten dat het niet per se betekent dat de spelers ook daadwerkelijk vertrekken. Zo heeft de Braziliaan Torreta een optie in zijn contract die door Telstar gelicht kan worden. Doordat hij dit seizoen lang niet in actie is gekomen door een blessure heeft Buter besloten toch formeel zijn contract op te zeggen.

Shadrach Egan kwam in de winterstop op huurbasis over van Go Ahead Eagles. De middenvelder maakte zijn debuut tijdens het duel tegen FC Den Bosch, maar liet toen geen al te beste indruk achter. Egan is per direct vertrokken bij Telstar.

Foto: 1963-pictures.nl