Keuken Kampioen Divisie

Telstar verliest vermakelijke vissersderby

Telstar kon zich nestelen in de subtop van de Keuken Kampioen Divisie, maar dan moest er wel gewonnen worden van FC Volendam. Dit lukte niet op Sportpark Schoonenberg, de ‘Palingboeren’ gingen er met de 1-2 winst vandoor.

Een sterk verdedigend oranje blok zorgde voor een constante muur tegenover de machteloze Telstar-aanvallers. Glynor Plet, ditmaal startend in de basis, werd vele malen gezocht via lange ballen van achteruit. Hier kwamen echter niet veel grote kansen uit voort en FC Volendam hield de touwtjes achterin stevig in handen. Alleen man van de wedstrijd Benaissa Benamar kwam tot een kansje, hij kopte een voorzet in de twintigste minuut op de lat.

Vijf minuten hiervoor kon FC Volendam-aanvaller Nick Doodeman vrij uithalen maar hij schoot voorlangs. Vlak voor de rust hadden de Witte Leeuwen een penalty moeten krijgen na een handsbal in het zestienmetergebied, echter besliste scheidsrechter Martin Perez anders. Helaas voor de ploeg van trainer Andries Jonker kon de leidsman in deze KKD-wedstrijd geen beroep doen op de VAR.

Vijf minuten in de tweede helft scoorde FC Volendam uit het niets de openingstreffer. Een afgemeten voorzet van captain Kevin Visser belandde bij Franco Antonucci die resoluut afwerkte en zo Anthony Swolfs kansloos liet. Uiteraard feest in het uitverkochte uitvak, met zelfs Bengaals vuurwerk tot gevolg. Het publiek aan Telstar-zijde hoopte hierna op een reactie van de thuisploeg, maar die kwam er niet. Veel ballen werden terug gespeeld in plaats van naar voren, bijvoorbeeld door Glynor Plet te zoeken.

Hierdoor had FC Volendam-doelman Nordin Bakker een makkelijke avond. De enige keer dat hij moest capituleren was voor de kansen van Telstar op een puntje al veel te laat. Pas in de 93e minuut scoorden de Velsenaren de aansluitingstreffer. Invaller Rashaan Fernandes maakte middels een soort Ronaldinho-achtige passeeractie zichzelf vrij en ramde de bal hoog het doel in. Een prachtig slotakkoord weliswaar, maar niet genoeg voor punten in Velsen-Zuid.

De uitslagen en stand van de Keuken Kampioen Divisie vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Finn van Leeuwen