O-23 Cup

SVIJ O-23 boekt zege bij buurman Stormvogels

In de voorbereiding op de competitie speelden de eerste teams van de buren Stormvogels en SVIJ twee keer tegen elkaar en beide keren trok Stormvogels aan het langste eind. Zou het Stormvogels met de O-23 selectie voor de derde keer lukken?

Het werd voor het publiek een zeer open en leuke wedstrijd met twee aanvallende ploegen. In de eerste helft een licht veldoverwicht voor Stormvogels en een zeer snel omschakelend SVIJ. Vanuit de omschakeling kwamen de bezoekers kort voor rust op 0-1 door een treffer van Mitta Wesseling. Een tegenvaller voor de thuisploeg.

Na de thee kwam Stormvogels fel uit de kleedkamer. Bij SVIJ leek de koek op en de terechte gelijkmaker viel in de 55e minuut. Wage Matitaisvili was de doelpuntenmaker. De thuisploeg zette de bezoekers onder druk en SVIJ kreeg het erg moeilijk. Na een schandalige tackle van een SVIJ-verdediger in het strafschopgebied kwam Stormvogels door de gegeven penalty op 2-1. Berry Willemse benutte de strafschop. De scheidsrechter, verder uitstekend leidend, gaf voor deze overtreding geen kaart en het was onbegrijpelijk dat de SVIJ bank niet reageerde.

Stormvogels dacht de wedstrijd in handen te hebben maar de schijn bedroog. SVIJ zette er een tandje bij en de thuisploeg raakte de kluts kwijt. Na een fout in de Stormvogels-verdediging kwam SVIJ een kwartier voor tijd via Donny van den Berg op gelijke hoogte en even later zelfs op voorsprong. Melvin Huizinga zette zijn ploeg op 2-3.

Stormvogels ging in de laatste 10 minuten op jacht naar de gelijkmaker maar de SVIJ-verdediging gaf niets meer weg en kreeg vanuit de counter zelfs mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Na 90 minuten voetbal bleek dat het Stormvogels niet lukte om voor de derde keer op rij de wedstrijd tegen de buren winnend af te sluiten.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Voetbal in Haarlem O-23 Cup vind je op onze toernooipagina.