Districtsbeker

Sterk Velsen ten koste van Argon door in bekertoernooi

Vandaag werden de eerste wedstrijden in de tweede knockout-ronde van de districtsbeker gespeeld. Velsen werd voor het toernooi om de districtsbeker gekoppeld aan zaterdag eersteklasser Argon. Het team van Ton Pronk doet het in de zondag tweede klasse A uitstekend en staat bovenaan. De uitwedstrijd tegen Argon was een prima mogelijkheid om zich eens te meten met een hoger spelende tegenstander.

Velsen bood uitstekend partij in Mijdrecht. Na negentig minuten bleek Velsen zelfs de terechte winnaar. Donny Koning scoorde na ruim een half uur spelen de 0-1. Hij strafte slordig uitverdedigen van Argon genadeloos af. Vlak voor rust verdubbelde ex-Argonaut Erik Metgod de voorsprong. Wederom ging hier een fout van de defensie van Argon aan vooraf.

Velsen - Voetbal in Haarlem
Velsen heeft iets te vieren! (Foto: Facebook Velsen selectie)

De tweede helft probeerde Argon nog met wissels en een aantal afstandsschoten de wedstrijd te doen kantelen, maar Velsen is nooit serieus in de problemen geweest. Keeper Sander van der Lugt stond op de juiste momenten zijn mannetje. Velsen plaatst zich door de 2-0 overwinning voor de tussenronde. Op 3 december is Jong Holland de tegenstander. De club uit Alkmaar versloeg MSV ’19 vandaag na strafschoppen.

Alle info over het toernooi om de districtsbeker vind je op de bekerpagina.