MidWest Cup

Spaarnwoude eerste halve finalist HD Cup

Zondag 21 januari stond de eerste kwart finale op de planning in de Haarlems dagblad Cup. In Spaarndam nam Spaarnwoude het op tegen SVIJ. De ploeg van Peter Barzilay begon goed, maar moest in de tweede helft de voorsprong uit handen geven aan de thuisclub. Het werd uiteindelijk 3-1.

De condities waren super, alles was voorhanden om een mooie voetbalmiddag neer te zetten. De zon was aanwezig, aangename temperatuur en een prima hoofdveld met echt gras. Het was nu aan beide teams om deze mooie condities ook op het veld te laten zien.

SVIJ opende de wedstrijd

In de eerste helft was SVIJ de meer brutale ploeg. Het elftal uit IJmuiden ging harder de duels in en creëerde gevaar via de buitenspelers. Met name Raphael Fraser zorgde voor de nodige problemen voor de defensie van Spaarnwoude. Al vroeg in de wedstrijd kon Hassan Alikaili een aanval opzetten voor de bezoekers. De voorzet hoefde Alex Barzilay alleen nog maar tegen de touwen te werken. Spaarnwoude keek verslagen toe en zoals wel vaker moest het zorgen dat de diesel op gang ging komen. Het spelniveau tijdens de eerste helft was van beide zijden niet om trots op te zijn. De spelers konden elkaar moeilijk vinden en de nauwkeurigheid was niet optimaal.

Er werden wel kansen gecreëerd, maar zowel doelman Patrick Kort van Spaarnwoude als Joey de Jong van SVIJ stonden een prima wedstrijd te keepen. Zo moest Kort redding brengen toen Raphael Fraser verdediger Nick Mens op het verkeerde been zette door weg te draaien. Het vizier stond bij de aanvallers nog niet op scherp. Zo mistte Alex Barzilay, nadat hij werd bediend doordat Fraser die wederom met zijn snelheid voorbij de verdediging was gekomen. Aan de andere kant waren de kansen voor Joey Hoogeboom. Zijn kopkansen zag hij over het doel gaan en wanneer hij de bal achter de laatste linie ontving en voor eigen succes had kunnen gaan kwam zijn voorzet niet aan. De thuisploeg werd kort voor rust bijna geholpen door SVIJ, toen de bal over doelman De Jong werd gewerkt. De doelman kon nog net voor het passeren van de doellijn de bal wegslaan.

Joey Hoogeboom toch weer belangrijk

Na de thee kwam Spaarnwoude op gang. Wederom kreeg Hoogeboom kopkansen en zijn tweede inzet belandde zelfs zelfs in het doel. Zo was alles weer in evenwicht. Kort na de 1-1 floot scheidsrechter Vincent Koning voor een overtreding op Don Rutte in het strafschopgebied van SVIJ. Jorri van der Aar schoot de strafschop binnen en zette zijn ploeg zo op voorsprong. De bezoekers gingen weer op zoek naar de gelijkmaker. Wederom kwamen die kansen voor Raphael Fraser, maar telkens kon de Spaarndamse doelman redding brengen.

In de tweede helft was het spel ook nog niet hoogstaand, maar er was wel meer evenwicht tussen de teams. Pas aan het eind van de wedstrijd werd de overwinning veilig gesteld door de ploeg van Edwin Eefting. Vanaf de eigen helft werd Joey Hoogeboom weggestuurd. Even leek het erop dat de SVIJ-goalie eerder bij de bal zou zijn maar Hoogeboom tikte de bal langs de ver uitgekomen doelman. “Wie is er niet meer snel genoeg?” zei Hoogeboom nadat hij achter zijn eigen dieptepass aan was gerend om de 3-1 te noteren.

Spaarnwoude gaat het in de halve finale opnemen tegen de winnaar van het duel tussen EDO en Van Nispen (zat). Dit duel wordt op 14 februari gespeeld.

Alle uitslagen, de standen en het gehele programma van de Haarlems Dagblad Cup vind je op onze toernooipagina.