Roomeijer blijft bij EDO, Groot vervangt Verdonkschot

Sven Roomeijer blijft werkzaam in Haarlem-Noord. EDO en de hoofdtrainer hebben zijn contract met een jaar verlengd. Wel is er een andere wijziging binnen de technische staf. Assistent Frank Verdonkschot stopt en wordt vervangen door Dennis Groot.

Verlengen
“We gaan een derde seizoen in,” legt de 45-jarige Roomeijer uit. “Het bevalt heel goed. In december werd duidelijk dat EDO graag wilde verlengen, maar ik wilde even afwachten wat er met de spelersgroep ging gebeuren. Nu is duidelijk dat de meeste jongens blijven en dat er weer wat bijkomt.” Ook de resultaten zijn na de winterstop erg goed. “We hebben 6 wedstrijdjes gespeeld, waarvan we er 4 hebben gewonnen en 2 gelijk hebben gespeeld. Het gaat lekker, de goede kant op.”

Zijn elftal startte niet bijster goed, al zag Roomeijer dat aankomen. “We hebben de jongens die overkwamen van de zondag moeten inpassen. Die zijn gewend om er altijd te zijn en te spelen, terwijl de jongens die er al waren wel eens een traininkje overslaan. Dat wrijft dan een beetje, maar we hebben inmiddels alles op de rit.”

Verdonkschot – Groot
Tegen het langer verblijf van Roomeijer staat het vertrek van Frank Verdonkschot. Hij wordt vervangen door Dennis Groot, geen onbekende binnen de club. “Met Dennis krijg ik wat meer een spanningspartner naast me op de bank,” lacht hij. “Frank en ik zijn het heel vaak met elkaar eens, zeg maar bijna altijd. Dennis zal wat meer tegengas geven, dus dat zal ook lekker werken worden.”

Tekst: Martijn Prinsen
Foto: HFC EDO