Zondag 2e klasse A

Schoten neemt verliest tegen Kolping Boys

In de zondag tweede klasse A is Schoten op de laatste plaats terechtgekomen. Doordat de ploeg in eigen huis -onderuit ging tegen het sterke Kolping Boys en concurrent De Foresters wel de volle mep pakten, hebben de Haarlemmers nu de rode lantaarn in handen. De klok bij Schoten staat inmiddels op vijf voor twaalf. Degradatie dreigt.

‘Wat als..’ De uitdrukking is dit seizoen al meerdere keren gebruikt door de tweedeklasser. Wat als Lennart Stuur de kans op de 1-0 wel had binnengeschoten? Hetzelfde gold voor de kopbal van Anil Kilic. Maar ze kopen er bij Schoten geen brood voor. Korte tijd later viel aan de andere kant de 0-1 toen Kooge compagnon Cappai bediende. Een paar minuten meteen was het meteen 0-2 na een fout van doelman Thijs Hofman en de wedstrijd was gespeeld. Kooge scoorde.

Opvallende afwezige gedurende de eerste helft was trainer Tom Jacob. Zijn dochtertje moest afzwemmen. “Ik heb de jongens klaargestoomd en ben na de wedstrijdbespreking vertrokken. Dit was belangrijker. In de rust was ik terug,” legde hij later uit. “Als we de gehele wedstrijd meer als team hadden gespeeld, had ik het nog wel eens willen zien.” Maar ook met zijn aanwezigheid kon Schoten geen vuist maken. “Nu nam ik mijn verlies en ben gaan wisselen om jongens die op scherp stonden te sparen voor volgende week.”

Berkhout scoorde nog binnen het uur de 0-3, kort voor het einde werd het zelfs 0-4 door Klaver. Lennart Stuur redde met nog een paar minuten te spelen de eer. De middag werd nog vervelender toen bleek dat De Foresters hun wedstrijd met ruime cijfers hadden gewonnen. De ploeg uit Heiloo stapt over naar het zaterdagvoetbal, maar verkoopt de huid duur. Schoten staat het water inmiddels aan de lippen en belangrijke wedstrijden tegen Den Helder, Spartanen en Spirit ’30 staan op het programma.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Martijn Prinsen