Zondag 1e klasse A

Promovendus Velsen grijpt ticket nacompetitie

Velsen behaalde na een 1-0 zege op het tegen degradatie vechtende Elinkwijk de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse. Tim Groenewoud maakte na 38 minuten de zo broodnodige goal.

Velsen speelde met vijf invallers, want bijna de gehele achterhoede – inclusief doelman Sander van der Lugt – ontbrak door blessures en schorsingen. In de goal stond nu de keeper van het vierde elftal, Randy Eikelenboom.

De eerste kansen van de wedstrijd waren voor Elinkwijk. Met name Alain de Koter speelde een belangrijke rol in de aanvallen van de tegenstander uit Utrecht. Halverwege de tweede helft kwam de thuisploeg wat beter in het spel. Patrick Castricum en Tim Groenewoud misten het geluk aan hun zijde. Tien minuten voor rust was het toch Velsen dat de score opende. Marc Kloosterboer bracht Tim Groenewoud in stelling die op zijn beurt handig gebruik maakte van het twijfelde verdedigen bij Elinkwijk: 1-0.

Velsen - Voetbal in Haarlem
Daniel Zuiverloon vliegt over zijn tegenstander heen. (Foto: F. van der Horst)

In de tweede helft maakte Velsen het zich erg moeilijk door behoudend te gaan voetballen, waardoor de afstanden tussen verdediging en voorhoede veel te groot werden en Elinkwijk in de kaart werd gespeeld. Velsen had geluk dat twee minuten voor tijd de bal niet op de stip voor een penalty werd gelegd, want de overtreding was binnen de zestienmeter. Uiteindelijk floot de goed leidende scheidsrechter na tien minuten extra speeltijd voor het einde en was de nacompetitie binnen voor de Velsenaren.

Na een prachtige reeks van negen overwinningen, een gelijkspel en een nederlaag tegen de kampioen, mocht trainer Ton Pronk dik tevreden zijn. “Het is inderdaad een mooie reeks geweest, de jongens hebben er keihard voor gewerkt. We gaan nu eerst een feestje bouwen en kijken volgende week wel tegen wie we moeten en hoe we het gaan invullen. Het was een prachtseizoen. Het tweede en derde zijn al kampioen en wie weet lukt het ons ook te promoveren.”