Oefenwedstrijden

Prachtgoals sieren oefenwedstrijd Koninklijke HFC en Quick Boys

Koninklijke HFC heeft haar derde oefenwedstrijd van dit seizoen tegen Quick Boys verloren. De bezoekers uit Katwijk wonnen met 1-2. Beide teams scoorden op waanzinnige wijze en lieten veel spelers minuten maken.

Vanaf de eerste minuut ontspon zich een leuk duel. Beide ploegen streden, vooral op het middenveld voor elke meter. Vele kleine overtredingen werden meteen afgefloten door scheidsrechter Wassink, waardoor de Koninklijke al in de eerste vijf minuten vier vrije trappen mee kreeg. Een daarvan werd door Roy Castien op het hoofd van Daniël van Son gelegd. Keeper Martijn de Zwart kon redding brengen.  Het centrale duo van Koninklijke HFC bestond uit Gertjan Tamerus en Oscar Wilffert.  Mede door dit duo was de eerste grote kans voor Quick Boys pas na 20 minuten.

Spits Jesse van Nieuwkerk kon afdrukken, maar raakte snoeihard de buitenkant van de paal. Even later gebeurde aan de andere kant hetzelfde. Kevin Sterling liep door de verdediging van Quick Boys. De bal belandde voor de voeten van Koen Beeren. De aanvaller schoot, net als zijn collega-spits, op de buitenkant van de paal. Tien minuten voor rust was daar dan de prachtige openingstreffer. Roy Castien kreeg te veel ruimte op het middenveld, mocht aanleggen voor het schot en schoot de bal van 25 meter vol in de kruising. Met de 1-0 op het bord werd ook de rust bereikt.

Na de rust kwam het Quick Boys van trainer Jan Zoutman met elf andere spelers binnen de lijnen. De ploeg werd wat beter en dat betaalde zich ook uit in doelpunten. Chris Guijt dacht wat Castien kan, kan ik ook en schoot de bal vol overtuiging in dezelfde kruising. Dat het daarna 1-1 bleef was aan diezelfde Guijt te danken. Een voorzet van Madjer Lukoki schoot hij hopeloos over. Het spelbeeld werd er niet beter op door de vele wissels (24!) die beide trainers gebruikten. Reda Kharchouch van Quick Boys en Tim van Soest van HFC speelden zelfs minder dan een half uur.

Tien minuten voor tijd bracht Lukoki met een mooi afstandsschot de bezoekers op voorsprong. Dat het geen 1-3 werd was aan keeper Bart Koper te danken, die in de laatste minuut nog een bal op de doellijn stopte. Koninklijke HFC had daarna zelfs nog kans op de gelijkmaker, maar Wessel Boer schoot in het zijnet.

Na drie oefenwedstrijden kan Koninklijke HFC nog niet tevreden zijn. Na het verlies tegen Telstar (0-1) en winst tegen Ter Leede (3-0) is er na de nederlaag van vandaag nog genoeg te doen voor trainer Ted Verdonkschot.