Oefenwedstrijden

Achilles ’29 volgende prooi in oefencampagne Telstar

De voorbereiding van Telstar verloopt tot op heden uitstekend. Er is een stijgende lijn te zien in de kwaliteit van het spel, nieuwe spelers laten zich nadrukkelijker zien en ook de resultaten zijn uitstekend. Door de 3-1 zege van vandaag op Achilles ’29 is de ploeg uit Velsen-Zuid nog ongeslagen.

Het duel van vandaag stond voorafgaand veel in het teken van de arbitrage. Een arbitraal team dat onder andere bestond uit vier scheidsrechters leidde de wedstrijd. De eerste helft was voor leidsmannen Mulder en Gerrets, de tweede voor Van Herk en Blank. De heren hadden deze middag de back-up van de videoscheidrechter. Om het veld waren diverse camera’s geplaatst en de scheidsrechter van dienst had de beschikking over een beeldscherm om eventuele discutabele situaties daarop te beoordelen.

De openingsfase was voor de bezoekers uit Groesbeek. Met snel spel en de nodige agressiviteit werd Telstar achteruit gedwongen en kreeg de ploeg die vorig seizoen uit de Jupiler League degradeerde twee kansen. De eerste kans eindigde naast het doel van Telstar-doelman Boy de Jong, de tweede smoorde in de kluwe van spelers.

Telstar rechtte daarna de rug en greep langzaam de macht. Na ruim een kwartier spelen kwam de ploeg van trainer Mike Snoei op voorsprong. Jerdy Schouten vond met een schitterend wippertje linksbuiten Gerson Rodrigues die op zijn beurt Achilles-doelman Dani Centen kansloos liet. Overigens keerde aanvalsleider Andrija Novakovich terug in de basiself van de Witte Leeuwen. Hij was hersteld van een blessure aan zijn scheenbeen.

Halverwege de eerste helft kregen de bezoekers twee grote kansen op de gelijkmaker. Beide keren stond Boy de Jong op de juiste plaats. Daarna beheerste Telstar het duel en speelde de wedstrijd zich grotendeels af op de helft van Achilles ’29. De wisselingen voorin bij Telstar zorgde voor de nodige verwarring bij de tegenstander, waardoor de ploeg gevaar kon stichten maar niet door kon drukken.

Kort voor rust zorgde een gemene overtreding van Achilles-middenvelder Niek Versteegen voor de nodige consternatie. Hij liep bewust door op Toine van Huizen, echter zonder consequenties. Een rode kaart was op zijn plaats geweest. Het moment had uitstekend gebruikt kunnen worden met de test van de videoarbitrage, enkel oordeelde de warrig fluitende Gerrets dit als onnodig. Later werd verteld dat de actie niet te beoordelen was middels de videobeelden doordat het beeld geblokkeerd werd door diverse spelers. De rust werd kort daarna met een 1-0 voorsprong voor Telstar bereikt.

Dat Van Huizen de tweede helft niet meer op het veld verscheen was geen verrassing. Zijn knie zag er gehavend uit, waardoor verder spelen geen optie was. Na tien minuten spelen kwam Achilles ’29 op gelijke hoogte. Niek Versteegen liet Boy de Jong van dichtbij kansloos. Kort daarvoor had Telstar op 2-0 moeten komen, echter prikte Novakovich de bal net naast.

Even later was het diezelfde Novakovich die de 2-1 op het scorebord zette. De spits werd onreglementair gestopt in het strafschopgebied, waarna hij de penalty zelf beheerst benutte. Na de nieuwe voorsprong wisselden beide trainers veel, waardoor de wedstrijd er niet beter van werd. Trainer Snoei stond dan ook veelvuldig zijn ploeg te coachen. Er viel nog één hoogtepunt te zien. Kort voor tijd gaf Elso Brito een uitstekende voorzet op invaller Floris van der Linden. De lange spits kopte de bal contra tegen de touwen: 3-1.

Telstar won zodoende de vijfde oefenwedstrijd van dit seizoen met 3-1. Alle wedstrijden werden tot op heden winnend afgesloten en dus hebben de supporters van de Velsenaren hoop op een mooi seizoen. Aankomende week speelt de ploeg een oefenwedstrijd in België, de week daarna is de open dag. Er wordt dan geoefend tegen Rijnsburgse Boys.