Zaterdag 3e klasse A

Op de valreep

Tot verbazing van vriend en vijand kon er gevoetbald worden op de Hofgeest. Niet dat het veld er goed bij lag: rollen wilde de bal niet op de Velserbroekse plaggen. Spelers met een beetje technische bagage hadden het daardoor extra lastig.

Het gras was soms een moeilijker te nemen hindernis dan een verdediger. Desalniettemin kon de ontmoeting tussen VSV en DEM in de zaterdag derde klasse A gewoon doorgaan. De punten werden eerlijk gedeeld: 2-2.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn: het was van twee kanten bar slecht. Alleen DEM kwam nog een beetje in de buurt van een kans toen een verdwaald schot op de bovenkant van de VSV-lat stuiterde. De thuisploeg die tal van basisspelers miste probeerde van alles, maar gevaarlijk worden zat er niet in.

Dat veranderde drastisch in het tweede bedrijf. VSV begon aanvankelijk met z’n tienen omdat Wesley van der Wal pas twee minuten na de aftrap de kleedkamer achter zich dicht had getrokken. Maar vanaf het moment dat hij weer meedeed toonde VSV daadkracht. Dat resulteerde al gauw in een corner. Die werd schijnbaar met veel effect genomen door Jesse Kooijman. Zoveel effect zelfs dat de Beverwijkse doelman zich er lelijk op verkeek en de op het oog makkelijke bal in het eigen doel stompte.

De 2-0 had vlak daarna al gemaakt móeten worden. Een knappe aanvalsopzet eindigde bij Jesse Poseth. Zijn harde schuiver werd ternauwernood gekeerd door de keeper van DEM, die ook nog antwoord had op de rebound van Jesse Kooijman. Niet veel later was invaller Kaya Tromp dichtbij een doelpunt. Ook hier onderscheidde de doelman van de bezoekers zich.

In twee slappe VSV-minuten kantelde de wedstrijd volledig. Halverwege de tweede helft kon de spits van DEM volledig vrijstaand een vrije trap binnenkoppen. Eén minuut later stond het 1-2 na gemakzuchtig uitverdedigen van de thuisploeg en listig binnenschieten door de hiervan profiterende Beverwijker. Het had zelfs 1-3 kunnen zijn, ware het niet dat een vreemde DEM-inzet via de lat terug het veld in caramboleerde.

Pas in blessuretijd redde VSV, dat inmiddels op het tandvlees liep, het toch wel verdiende punt. Een corner van, alweer Kooijman, veroorzaakte zoveel onrust in de DEM-defensie dat Kaya Tromp vallend de 2-2 binnen kon koppen.

Daarmee verzekerde VSV zich van een belangrijk punt dat aan het eind van deze competitie wel eens cruciaal kan zijn. De Velserbroekse vereniging zal volgend seizoen geen Zondag 1 meer hebben, en een vlaggenschip dat op zaterdag in de vierde klasse moet beginnen, daar zal de nieuwe trainer Jethro Abrams weinig trek in hebben.

Tekst en foto: Marcel Akerboom