Tom Jacob ook volgend jaar trainer IJmuiden

IJmuiden en Tom Jacob verlengen de samenwerking. De trainer gaat zijn derde seizoen in bij de zaterdag derdeklasser.

Jacob voelt zich prima op zijn plaats in IJmuiden. “Het is een prachtige club. Ik ben hier echt heel blij mee.” Club en trainer waren er snel uit. “Een bakkie thee en toen was het wel goed. Dit seizoen hebben we vrijwel niks kunnen doen. En ik wilde niet op deze manier afscheid nemen. Natuurlijk lag het ook bij de club maar mijn intentie was zeker verlengen.”

De IJmuidenaren willen graag een klasse omhoog. “Het doel is promoveren. Op welke manier maakt niet uit. Natuurlijk zitten er goede ploegen in onze competitie. Noem een Stormvogels, DEM en Olympia Haarlem maar wij kunnen het deze ploegen allemaal lastig maken. We moeten gewoon uitgaan van eigen krachten. Dan kunnen wij heel ver komen.”

Jacob hoopt wel op wat versterkingen. “Maar die moeten wel echt bij de club en in het team passen. Dus ook voor de gezelligheid na de wedstrijd. Onze selectie is een grote vriendengroep. Ze moesten eens een biertje lusten… Ze hoeven niet van ver te komen. Wij zoeken ze hier in de buurt.”

De oefenmeester denkt dat er dit seizoen niet meer gevoetbald gaat worden en is dus al flink bezig met het aankomende seizoen. “We gaan er weer vol goede moed tegenaan. Ik heb er heel veel zin in. Super mooi. Heerlijk!”, sluit een trotse Jacob af.

Tekst: Danny Prinsen