Zaterdag 3e klasse A

Lionel Frederik van ARC naar Olympia Haarlem

Olympia Haarlem heeft haar selectie rond voor het volgende seizoen. Aanvaller Lionel Frederik komt over van ARC, uitkomend in de Hoofdklasse.

Olympia Haarlem wilde zichzelf in elke linie versterken voor het aankomende seizoen. Daar is de club in geslaagd. Na eerder Vincent Hofman, Jorian Faassen en Alje Wiltenburg gepresenteerd te hebben voegt nu Lionel Frederik zich bij de selectie.

De 34-jarige Frederik heeft een aantal mooie clubs achter zijn naam staan. In onze regio kwam hij eerder uit voor Koninklijke HFC waarmee hij promoveerde naar de toenmalige Topklasse. Verder kwam hij ook in actie voor onder andere Ajax zaterdag, DWV, Sparta Nijkerk, Swift en Al-Ahli in Bahrein. 

Frederik zal een paar stapjes omlaag doen maar daar ziet hij geen problemen in. “Het maakt mij echt niet uit op welk niveau ik voetbal. Ik wil gewoon voetballen. Ik heb een goed gesprek gehad met Barry. En ik heb ook met met mijn huidige trainer, Mark Evers, gesproken. Toen was het vrij snel geregeld. Olympia Haarlem heeft een goed team. Ik ben er klaar voor om te beginnen. De fitheid is goed. Ik ga graag naar de sportschool. Helaas zijn die nu dicht maar ik blijf wel bezig.”

Barry Tjeertes kijkt met vertrouwen uit naar volgend seizoen. “Hier waren we naar op zoek. Een aanvaller met veel ervaring. Hij is echt heel fit. Traint veel voor zichzelf. Een echte winnaar. Het klikte meteen. Hierbij wil ik ook Mark Evers bedanken. Hij heeft ook een positieve rol gespeeld in de totstandkoming van deze overstap. De selectie is nu rond. Mocht er onverhoopt toch nog een speler vertrekken dan zullen we daar op inspelen. Maar voor nu, op naar volgend seizoen!”

Tekst: Danny Prinsen
Foto: ARC / svarc.nl