Keuken Kampioen Divisie

Offday Telstar heeft geen gevolgen

Telstar heeft sinds lange tijd weer een thuisduel verloren. Helmond Sport was ondanks twee treffers van Melvin Platje met 2-3 te sterk. Omdat de meeste concurrenten in de top van de Jupiler League ook punten lieten liggen, blijft Telstar op de vierde plek staan.

Een aardig vol Rabobank IJmond Stadion maakte zich vooraf weer op voor een lekker avondje Telstar. Verwacht werd dat de thuisploeg het spel mocht gaan maken en de tegenstander een bus voor het eigen strafschopgebied ging parkeren. Dat bleek anders. Telstar wilde wel, maar lukken deed het niet. Helmond Sport was brutaal en fysiek werd de grens van de scheidsrechter opgezocht.

Na een aantal speldenprikken van beide kanten opende Melvin Platje halverwege de eerste helft de score. Hij werd de diepte ingestuurd en tikte de bal laag onder Helmond Sport-doelman Van Gassel door. Kort daarna kreeg Frank Korpershoek een goede mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, maar de aanvoerder van Telstar kon zijn poging niet van voldoende snelheid voorzien.

Direct na de rust kwam Helmond Sport terug in de wedstrijd. Een vrije trap van een meter of 20 werd van richting veranderd, waardoor Rody de Boer kansloos was. Jordy Thomassen kreeg de treffer op zijn naam. Tien minuten later zorgde diezelfde Thomassen zelfs voor een Helmondse voorsprong. Het liep bij Telstar niet en de irritaties namen toe. Echter kwam de ploeg van Mike Snoei even later via een mooie goal van opnieuw Melvin Platje op 2-2.

Telstar kreeg weer vertrouwen in een goede afloop en het publiek in Velsen-Zuid ging achter hun elftal staan. Baten mocht het niet. Tien minuten voor het eindsignaal kopte Ron Janzen een hoekschop binnen en zette Helmond Sport op een 2-3 voorsprong. Ondanks een slotoffensief en aanvallende wissels wisten de Witte Leeuwen niet meer tot score te komen. Sinds lange tijd namen de bezoekers de punten mee naar huis.

Toch blijft Telstar op de vierde plek staan. Bijna alle concurrenten verspeelden punten. Daarnaast is aanstaande maandag de eerste kans daar om de smaak van de nederlaag weg te spoelen. Het uitduel bij Almere City staat dan op het programma.

Alle uitslagen, de stand en het speelprogramma van de Jupiler League vind je op onze competitiepagina.