Michael van Praag wil van Telstar ‘de meest groene BVO van Nederland maken’

De Witte Leeuwen staan te boek als voetbalclub en hebben buiten het voetbal een kleurrijk imago.

Sportief kelderde de ploeg mede na het vertrek van drie basisspelers van plek zeven op de ranglijst naar plaats dertien. Buiten het veld is er wél ruimte voor een succesje.

 

Na de aanleg van zonnepanelen wordt het stadion nu uitgerust met twee laadpalen voor in totaal vier elektrische auto’s. Daarmee wordt een verdere stap gezet in de doelstelling om in en rond het stadion de Co2 uitstoot te verlagen.

Op 10 mei zullen de laadpalen bij het BUKO Stadion  in gebruik genomen worden. Later die maand zal dit officieel gebeuren door Michael van Praag, voorzitter van stichting de Groene Leeuwen.

Voorzitter van Praag is blij met deze nieuwe stap. “Het doel van de stichting is duidelijk, maar het realiseren van een project zoals deze is een bevestiging van ons harde werk en hiermee zetten we stappen in het steeds groener maken van het stadion.

Daarnaast vergroten wij hiermee onze dienstverlening en hopen we ook een voortrekkersrol te nemen in het groener maken van de omgeving.”

Met name de snel-lader voor twee auto’s is een dienst die op dit moment nog niet beschikbaar is in de regio IJmond. Met deze faciliteit kunnen berijders van elektrische auto’s hun accu in ca. 30 minuten voor 80% vullen.

Ook kijkt Michael van Praag vooruit op wat komen gaat. “Een heleboel. Het mag geen geheim zijn dat wij bijvoorbeeld kijken naar de stadionverlichting en het kunstgrasveld. Het mag voor zich spreken dat alle oplossingen, vervangingen en vernieuwingen die wij aandragen gevormd zijn met het idee het stadion Co2 neutraal te maken en als club straks de meest groene BVO van Nederland te zijn. We roepen niet zomaar dat wij betrokken en onverschrokken zijn.”