Telstar wil tegen Den Bosch afrekenen met het stigma ‘sociaalste club van Nederland’

Als Telstar de negatieve reeks wil doorbreken dan is daar vrijdagavond in Den Bosch dé uitgelezen kans voor. Telstar treft dan de plaatselijke FC en dat is de nummer voorlaatst.

 

Theoretisch staat er voor beide teams niks meer op het spel, maar daar denken de trainers anders over.

Is dat ontkenning of is er sprake van realisme?

En denken de spelers daar ook zo over?

Of zijn zij al bezig met volgend seizoen?

Telstar-trainer Andries Jonker wil af van het stigma van sociaalste club van Nederland. Hij wil nog voor het linkerrijtje gaan en wil af van de repeterende breuk – lees een tegengoal- in de laatste minuut.

En zijn collega Jack de Gier gaat voor de uitdaging dat FC Den Bosch bij winst de nummer laatst FC Dordrecht achter zich houdt….

Redouan El Yaakoubi kan na  een coronabesmetting weer spelen.Vincent Regeling, Yaël Liesdek, Siebe Vandermeulen en Cas Dijkstra zijn twijfelgevallen. Kick Groot zit weer bij de selectie en Haarlemmer Trevor Doornbusch staat voor de tweede keer op rij onder de lat.

Afhankeliijk van de spelers die Jonker voorhanden heeft kiest hij zijn spelsysteem. Normaliter 5-3-2, maar als de coach daar niet de wingbacks voor heeft dan wordt het 4-3-3.

FC Den Bosch mist Soufyan Ahannach, de zoon van ex-Telstarspeler Alami kampt met een lichte kwetsuur.  Paco van Moorsel zit op de bank. Lorenzo Soares Fonseca zit na het herstel van zijn buikspierblessure weer bij de selectie.

Woensdag speelt Telstar de laatste thuiswedstrijd tegen Jong Ajax. Het duel zal in het teken staan van het afscheid van Mister Telstar Frank Korpershoek. Saillant genoeg is hij bij AFC Ajax ook in loondienst als jeugdtrainer middenbouw.

Tekst: Peter Brink