Koninklijke HFC gaat drukke jubileumweek tegemoet

Bejaard maar springlevend. Op 15 september 2019 bestaat Koninklijke HFC 140 jaar! Dit gaat groots gevierd worden met een volle jubileumweek. Vanaf 24 augustus tot en met 31 augustus staan er tal van activiteiten op het programma.

24 augustus – Rabo G-toernooi en Jubileumdiner

Het jubileum gaat van start met het Rabo G-voetbaltoernooi en daarna de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen van het eerste elftal tegen HHC Hardenberg. Gelukkig was de KNVB bereid om HFC als 140-jarige als eerste wedstrijd een thuiswedstrijd te gunnen, zodat direct daarna voor alle leden een borrel met daaropvolgend het jubileumdiner georganiseerd kan worden.

25 augustus – Jeugd Jubileumtoernooi

Op zondag 25 augustus vindt een groots Jeugd Jubileum toernooi plaats op HFC. Aan dit toernooi nemen teams van de JO17, JO15 en J013 van de oudste voetbalclubs deel. Het belooft een drukke en sportieve dag op HFC te worden. De overige deelnemers zijn Victoria, AFC,  VOC, Concordia, HVV en HBS.

26 augustus – Buurtborrel

Een goede buur is beter dan een verre vriend is een bekende uitdrukking. HFC wil graag die goede buur zijn en heeft om die reden alle omwonenden van het complex aan de Spanjaardslaan uitgenodigd om op maandagavond te gast te zijn. Op die avond zal in elk geval ook worden gesproken over de toekomstplannen van de club, waarbij met name de zo wenselijk (en noodzakelijk) geachte nieuwe accommodatieplannen de revue zullen passeren.

27 augustus – Pubquiz

Veel mensen zullen dinsdagavond naar HFC komen om hun sportieve kennis te meten. Wat is immers mooier dan om je teamgenoten, clubgenoten, buurtgenoten, collega’s of wat dan ook, aan te tonen dat je niet alleen als actief sporter een topper bent, maar dat ook je passieve sporttalent zeer goed ontwikkeld is.

28 augustus -Jongste jeugddag en Leo Molijn Bokaal

De jongste HFC’ers worden uiteraard niet vergeten tijdens dit jubileum. Zij zijn immers het meest van allemaal de Toekomst van onze club. Daarom voor de Kabouters en de mini’s een prachtige kickoff. Die zelfde middag zal er ook nog een onderling toernooi zijn voor de Onder 8, Onder en Onder 10 jeugdselectieteams. Als laatste evenement op woensdag zullen twee elftallen strijden om de Leo Molijn Bokaal en met twee elftallen bedoelen wij twee cricketelftallen. HFC en Rood en Wit spelen om de roemruchte Leo Molijn Bokaal, vernoemd naar oud HFC’er en Rood en Witter Leo Molijn.

29 augustus – Feestelijke Algemene Ledenvergadering

Donderdag zal de TenT gevuld zijn met talrijke HFC’ers. Eens in de vijf jaar wordt deze ALV georganiseerd en zal de voorzitter een terugblik geven op de achter ons liggende 5 jaar. Dan ook zal, naar alle waarschijnlijkheid, een aantal HFC’ers worden beloond voor bewezen diensten.

30 augustus – Spetterend Jeugdfeest

Op vrijdag 30 augustus wordt er in de TenT voor de jeugd tot 17 jaar een fantastisch feest georganiseerd met DJ Leary. Hoe lekker is het om je eerste schoolweek af te ronden met je vrienden/vriendinnen in een pracht TenT met coole muziek die wordt verzorgd door een fantastische DJ. 

31 augustus – Pioneers, ONEC, Jubileumtoernooi en Eindfeest

De laatste dag van de jubileumweek heeft zowel prachtige toernooien als ook zeer feestelijke onderdelen. Uit Litouwen en België ontvangt HFC teams die gaan strijden om de Pioneers Cup. De Pioneers zijn de oudste voetbalclubs uit zeer veel verschillende landen en omdat er, zoals wij allemaal weten, maar een de oudste kan zijn is HFC dat in Nederland. Naast de Pioneers heb je ook de ONEC, (de Om en Nabij een Eeuw Clubs). De ONEC is puur Nederlands maar als maar liefst twaalf clubs daarvan naar ons toekomen dan kun je wel zien hoe diep HFC is geworteld in het Nederlandse voetbal. Het slotfeest moet daarna de grootse afsluiting worden van een prachtweek!

Foto: Archief Voetbal in Haarlem