MidWest Cup

VVH begint goed aan de MidWest Cup

Het was de eerste wedstrijd in het seizoen 2019 -2020 voor beide teams. Beide trainers hadden nog een aantal afwezigen zijn nog volop zoekende naar het ideale team.

Toch was het de thuisclub die gelijk zijn stempel op de wedstrijd drukte en binnen een kwartier drie opgelegde kansen creëerden, maar faalden in de afronding. Van Nispen uit De Zilk kwam er mondjes maat gevaarlijk uit, maar doelman Van Den Bogaard stond paraat. Het was balvirtuoos Sander Loogman die in de drieëntwintigste minuut een vrij trap van ongeveer dertig meter schuin voor de goal de bal in de korte bovenhoek krulde en de thuisclub de voorsprong gaf.

In het tweede bedrijf wisselde trainer De Vries zijn gehele elftal en dat pakte goed uit. In de tweeënvijftigste minuut kogelde spits Jeffrey Kors de bal vanuit een volley snoeihard achter de keeper van Van Nispen. De goal kreeg een gouden randje want de stropdas-pass vanuit de laatste linie werd gegeven door James Riebeek. Een kleine tien minuten later zat VVH helemaal op een fluwelen zetel. Robin Zeeuw rondde een steekbal van Kors met goed gevolg af en scheidsrechter Egner kon de 3-0 optekenen.

Van Nispen kam terug in de wedstrijd omdat diezelfde Riebeek in de zeventigste minuut de bal in eigen doel wist te werken. VVH kon het verschil weer op drie brengen, maar Kors schoot vanaf elf meter op de paal. Het slotakkoord was voor de bezoekers die miscommunicatie bij de thuisclub maximaal wist te benutten en de einduitslag bepaalde op 3-2.

Aankomende donderdag spelen de VVH’ers een wedstrijd tegen de buren. De wedstrijd tegen Onze Gezellen begint om 20:00 uur. Van Nispen komt zondag weer in actie. Op eigen terrein is ook Onze Gezellen de tegenstander.

Alle uitslagen en het programma van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.

Tekst en foto: Paul Cramer