Districtsbeker

KNVB Districtsbeker verder zonder Haarlemse clubs

Vrijdagochtend werd er geloot voor de kwartfinale van de KNVB distictsbeker. De beker gaat verder zonder clubs uit onze regio. Eerder al werden HBC en Hoofddorp uitgeschakeld. Donderdagavond konden Koninklijk HFC en Velsen de eer niet redden.

Velsen

De supporters van Fortuna Wormerveer, uitkomend in de hoofdklasse, hadden op een moeilijke avond gerekend in de bekerwedstrijd tegen Velsen maar geloofden hun eigen ogen niet.

Nadat Max Reijerse van Velsen in de 3e minuut op de paal schoot nam de thuisploeg het heft in handen. Het team van Marcel Looij werd compleet de verdediging ingedrukt en spits Jesse van de Meer stond op een eiland. De rust werd bereikt met de 2-0 stand en dat deze niet hoger uitviel was te danken aan keeper Sander Raphaƫl.

Direct na rust viel de 3-0 en was de wedstrijd gespeeld. Nadat wederom Max Reijerse de kans op een doelpunt de mist zag ingaan scoorden de thuisploeg de 4-0. Tom Reinhard dacht te kunnen gaan scoren toen hij alleen op keeper Gennaro Liklikwatil afging. Robin Hoogstra stuitte hem rand strafschopgebied onreglementair en scheidsrechter Erwin Dam kon hem niets anders dan de rode kaart voorschotelen. De vrije trap leverde niets op. Vijf minuten voor tijd zette Fortuna Wormerveer de 5-0 eindstand op het scorebord.

Koninklijke HFC 2

Koninklijk HFC 2 moest het opnemen tegen SVA Assendelft. De eerste helft wist de Koninklijke de voorsprong te pakken door een doelpunt van Philippo Morselli. Kansen op de gelijkmaker waren er wel voor SVA maar het kwam niet tot scoren door goed werk van Darrin de Meza. Zijn collega onder de lat aan de andere kant deed hetzelfde om te voorkomen dat HFC de score kon verdubbelen.

Na rust kwam de thuisploeg toch op gelijke hoogte. Uit een corner kon Bas Hoogstra de 1-1 binnenkoppen. Na het tegendoelpunt voerde HFC de druk op en moet SVA in zijn achteruit. Een bal op de lat en een ontnomen penalty hadden voor de Haarlemmers een nieuw voorsprong kunnen opleveren. Hoewel HFC over de hele wedstrijd gezien de bovenliggende partij was, was het toch SVA wat met de winst aan de haal ging. Tien minuten voor tijd scoort Stef van Lieshout uit de kluts de 2-1.

Alle uitslagen en het programma van de KNVB districtsbeker vind je op onze toernooipagina.