United/DAVO uitgeschakeld in de districtsbeker

Dinsdag stond voor United/DAVO de wedstrijd in de tweede ronde van de districtsbeker op het programma. Vooraf was al bekend dat het een lastige avond zou worden voor de mannen van trainer Sjoerd Hamann, die het moesten opnemen tegen eersteklasser Zwaluwen ’30 uit Hoorn.

In de eerste helft wist United/DAVO redelijk stand te houden tegen het betere Zwaluwen ’30. Na een snelle 1-0 voor de thuisploeg wist Erhan Kutlu de stand nog op gelijke hoogte te brengen, maar vlak voor rust kwam Zwaluwen ’30 toch nog op een 2-1 voorsprong. “Je denkt met een 1-1 stand de rust in te gaan en dan in de tweede helft misschien een stuntje te kunnen doen.” Een schot van 25 meter was stand-in-doelman Colin Huizinga te machtig. De doelman – normaal gesproken rechtsback – deed het volgens Hamann naar behoren.

In de tweede helft was duidelijk het klasseverschil te zien en tot overmaat van ramp pakte Santino Nelissen ook nog zijn tweede gele kaart. Daarna ging het snel en werd er uiteindelijk afgefloten met een 7-1 eindstand voor de thuisploeg. Het bekeravontuur van United/DAVO kwam daarmee ten einde.

Alle uitslagen en het programma van de KNVB districtsbeker vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Daan Schoonderwoerd
Foto: Voetbal in Haarlem