Zaterdag 3e klasse B

IJmuiden drukt United/DAVO verder richting degradatie

Trainer/coach Ayhan Gargili van United DAVO hoopt al weken dat zijn team een keer gaat winnen. In de wedstrijd bij en tegen IJmuiden zag het daar de eerste 30 minuten naar uit want wat die lieten zien was niet goed.

De eerste kans in de wedstrijd was dan ook voor Joshua Aggrey die in de zestienmeter Nick Ebbeling aftroefde. IJmuiden keeper Maurice van Lieshout stond wat onwennig in de goal en zag het schot naast gaan. De bezoekers creëerden een licht veldoverwicht. Het liep niet lekker bij IJmuiden en dat leidde tot de nodige onderlinge irritatie. United/DAVO was niet bij machte hiervan te profiteren.

Na een half uur spelen en de nodige aan wijzigingen van Brian Tevreden ging IJmuiden wat beter voetballen maar echte kansen leverde dat niet op. De bal naar een medespeler spelen bleek lastig, lange ballen verdwenen in het niets en een redelijke voorzet geven zat er ook niet in.

In de 40e minuut de eerste goede voorzet van Mathijs Veldman met de 1-0 tot gevolg. Ozan Kutlu, de kleinste man van het veld, versloeg met een kopbal keeper Tristan Hoogenboom. Een duidelijk zichtbare domper voor United/DAVO.

Wat Brian Tevreden in de rust tegen zijn spelers gezegd heeft was duidelijk want zijn team kwam beter de kleedkamer uit dan de bezoekers. In de 50e minuut ontdeed Joshua Dominggus zich van zijn tegenstander en liep de zestienmeter binnen met in zijn kielzog Ozan Kutlu. Die werd door Dennis Mohringer onderuitgehaald en scheidsrechter Martijn Dupuis kon niet anders dan fluiten voor een strafschop. Deze was een prooi voor Mathijs Veldman, 2-0.

IJmuiden was echter niet bij machte om de score verder uitte bouwen en United/DAVO kreeg enkele mogelijkheden voor de aansluitende treffer maar de echte kans daarop maakte Maurice van Lieshout onschadelijk. Een kwartier voor tijd leek die treffer toch te vallen toen Jay Kroon door de IJmuiden verdediging soleerde maar Maurice van Lieshout wenste daar niet aan mee te werken. Daarna was voor beide teams de voetbalkoek op.

IJmuiden deed met deze overwinning goede zaken en United/DAVO staat nog steeds op de laatste plaats en mag zich gaan opmaken voor degradatie.