O-23 Cup

Hoofddorp O-23 kent prima debuut tegen Hillegom

Nieuw bij de Voetbal in Haarlem O-23 Cup zijn de talenten van S.V. Hoofddorp. Zij troffen in hun eerste wedstrijd de mannen van Hillegom die al sinds de tweede editie meedingen naar de cup. De nieuwelingen kende een prima start met een 4-1 overwinning.

In een vermakelijke eerste helft was het voor sommigen nog wel even zoeken. Jongens die niet altijd met elkaar voetballen, komen in deze competitie bij elkaar. Maar dat er talent bij beide clubs inpandig is, was wel duidelijk. De ploegen deden de eerste 35 minuten niet voor elkaar onder. Wat kleine kansen over en weer, maar het leek moeilijk om in scoringspositie te komen. Na een kleine 40 minuten werd de score geopend door een aanval die begon aan de linkerkant van Hillegom. Het spel werd verplaatst naar de rechterkant van het veld waar Calvin Arendse de bal voor kon geven op het hoofd van Wessel Griekspoor.

In de tweede helft moest Hoofddorp op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er al snel. Een minuut nadat arbiter Niels Bos had gefloten voor de tweede helft was de stand alweer gelijkgetrokken. Revelino Vermeer kon voorgeven waarop Noah Voinov kon afronden. Aan de kant van de Hoofddorpers was een kleine tactische aanpassing gedaan welke groots bleek uit te pakken. Na een uur spelen kwam Brian Prast binnen de lijnen aan de kant van de thuisploeg. Hij schoot direct na zijn invalbeurt de 2-1 in de touwen met een geweldig schot van afstand. Via doelpunten van Mohamed Chih en een tweede van Brian Prast werd de stand op 4-1 gezet. In de tweede 45 minuten werd Hillegom totaal overklast.

Noureddine Abdelaziz, de trainer van Hoofddorp, was dan ook uitermate tevreden over het vertoonde spel. ā€œDe tweede helft werd het wat makkelijker voor de jongens, doordat we een klein beetje hadden geschoven. Ze kwamen meteen veel beter tot hun recht. Als je dan ziet dat de A-junioren ook de volwassenheid oppakken en hun mannetje staan, daar kan ik van genieten en dat is waar het hier bij O-23 om gaat.ā€

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Voetbal in Haarlem O-23 Cup vind je op onze toernooipagina.