Nacompetitie

Hoofddorp en Stormvogels in balans

Het duel in de eerste ronde van de nacompetitie voor een plek in de zaterdag derde klasse tussen Hoofddorp en Stormvogels is geëindigd in een gelijkspel. Vijf minuten voor tijd stonden de bezoekers uit IJmuiden nog op voorsprong, echter zorgde Jelle Klumper nog voor de gelijkmaker waardoor er een 2-2 eindstand werd ingevuld.

Stormvogels-trainer Marco Adema was een week eerder aandachtig toeschouwer van de 10-1 oorwassing die Hoofddorp toen van UNO kreeg. Dat hij daar weinig aan had bleek afgelopen zaterdag. Zelf miste hij vijf spelers en moest de nodige jeugd inbrengen, terwijl Hoofddorp met een totaal andere instelling het veld op kwam.

Ulehake - Stormvogels - Voetbal in Haarlem
Robin Ulehake scoorde voor Stormvogels. (Archieffoto: Cees van Hoogdalem)

De thuisploeg – die het dit jaar bijzonder zwaar had in de derde klasse en het geluk kende dat er geen enkele club rechtstreeks kon degraderen – kwam in de openingsfase goed mee. Stormvogels-doelman Germain Ebbeling moest al snel handelend optreden na een inzet van Esse Berentsen. Niet lang daarna kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Danny Handgraaf reageerde alert op twijfelend uitverdedigen bij de tegenstander.

Lang genieten van de voorsprong mocht Hoofddorp niet. Robin Ulehake zag vijf minuten na de openingstreffer zijn schot van richting veranderen en liet daarmee gelegenheidsdoelman Ralph de Kruijf kansloos. Stormvogels werd steeds sterker, maar verzuimde de leiding te nemen.

Dat gebeurde pas halverwege de tweede helft. Invaller Brian Ezeoke zette zijn ploeg met een puntertje op voorsprong. Stormvogels leek de overwinning over de streep te trekken en zichzelf zo een prima uitgangspositie te geven voor de return volgende week. Echter stak Jelle Klumper daar een stokje voor. De middenvelder passeerde doelman Ebbeling met een hard schot. Volgende week zaterdag volgt op Sportpark Zeewijk het tweede duel.

Alle uitslagen en het speelschema van de nacompetitie voor zaterdagteams vind je op onze speciale pagina.