VSV houdt door strafschoppen zicht op lijfsbehoud

Gaat het VSV Velserbroek lukken om zich via de nacompetitie te handhaven in de zaterdag derde klasse? De houdini act krijgt langzaam vorm. Nadat Zaanlandia met 6-0 werd verslagen in de eerste ronde, was het nu de beurt aan Atletico Club Amsterdam. Eenvoudig ging het niet, want de wedstrijd werd beslist door strafschoppen.

Lange tijd was de wedstrijd het aanzien niet waard. Weinig verzorgd voetbal, veel te veel ballen werden blind naar voren geschoten en diverse overtredingen zorgden voor een ondermaats duel. In het eerste bedrijf waren de grootste kansen voor de bezoekers, maar met name Mourad Moumou hielp de mogelijkheden om zeep. Een Amsterdamse treffer van Ayoub Salihi afgekeurd, omdat hij in buitenspelpositie liep. Voor VSV zag Justin Kunst zijn inzet gekeerd worden en kopte Chiel Spaans naast.

In de tweede helft werden er legio grote kansen gecreëerd. VSV-doelman Matthijs Wubs redde goed op een inzet van Moaz el Rokh en wist op wonderbaarlijke wijze een door een polletje van richting veranderde vrije trap over zijn lat te tikken. Jesse Kooijman was dichtbij een Velserbroekse treffer, maar zijn inzet belandde op de paal. Een voorzet van Kooijman werd van dichtbij over gekopt door Justin Kunst. Zodoende werd in de reguliere speeltijd niet gescoord.

In de verlenging drong Atletico Club Amsterdam aan, maar wederom werd een treffer afgekeurd omdat er werd gevlagd voor buitenspel. Uiteindelijk moesten strafschoppen een winnaar gaan aanwijzen. Dat werd VSV. Matthijs Wubs stopte de eerste Amsterdamse inzet, waarna zijn aangewezen teamgenoten raak schoten. Sebas Rijlaarsdam schoot de beslissende penalty binnen. VSV neemt het in de finale op eigen veld op tegen competitiegenoot Robinhood. Eerder dit seizoen eindigden de confrontaties in een 2-2 gelijkspel en een 3-2 zege voor de Amsterdammers.

Alle uitslagen en het programma van de nacompetitie op zaterdag vind je hier.

Foto: Voetbal in Haarlem