Zondag 2e klasse B

Hoofddorp ontevreden met gelijkspel tegen Abcoude

Hoofddorp draait nog niet goed dit seizoen. Uit de eerste vijf wedstrijden werden slechts drie punten gehaald. Trainer Simons gaf al aan dat er geen paniek was en zondag bleek waarom. Hoofddorp was de bovenliggende partij in de wedstrijd tegen het hoger geklasseerde Abcoude.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en had binnen een kwartier op voorsprong moeten komen. Ibrahim Akkabi kopte de bal over het doel na een hoekschop. Enkele ogenblikken later kopte hij naast. Twee kansen die eigenlijk een doelpunt hadden moeten zijn. Bij een ploeg als Hoofddorp maakt dat op dit moment het verschil tussen onderin blijven hangen of aansluiten bij de middenmoot. De grootste kans was voor Vermeer. Echter stond keeper IJmker van Abcoude goed op zijn plaats.

De ruststand was 0-0 en vooral Hoofddorp maakte aanspraak op een voorsprong. Bijna alle duels werden gewonnen en veel tweede ballen werden door de mannen van Jimmy Simons opgepikt. De trainer was dan ook niet ontevreden over het vertoonde spel in de eerste helft.

Na rust kwam Abcoude meer aan voetballen toe. De bezoekers speelden verdedigend sterk, maar zochten na rust meer de voorste linie op. Michael Amoafo kreeg de grootste kans voor Abcoude, maar zijn schot belandde op de paal. Voor Hoofddorp vergat Vermeer te scoren. Hij omspeelde netjes de doelman, echter was zijn schot te zacht en kon de bal door een verdediger van de doellijn worden gehaald. De laatste tien minuten ging het spel heen en weer. Dit leverde nog ietwat spanning op, maar er werd niet gescoord.

Trainer Simons na afloop: “We speelden goed, creëerden kansen, maar maakten het niet af. Dat is jammer, want deze wedstrijd hadden we de drie punten moeten pakken. We hebben heel weinig weggegeven en dat is heel goed. Maar nogmaals, we hadden hier met drie punten van het veld moeten stappen. Dat had volkomen verdiend geweest. ”

Hoofddorp schiet niet zoveel op met het gelijspel. De ploeg van Jimmy Simons heeft slechts vier punten uit zes wedstrijden en staat in de tweede klasse B voorlaatste, met één punt voorsprong op hekkensluiter Zilvermeeuwen.

(Foto: Rob Baarda)