Zondag 2e klasse B

Bloemendaal toont te veel ontzag voor koploper

Vol goede moed trok Bloemendaal onlangs naar Amsterdam-West toe om de ‘’pleintjesvoetballers ‘’ van ZSGO/WMS partij te geven, een afgetekende 6-0 nederlaag was het droevige resultaat.

Zondag kwamen Amsterdammers op tegenbezoek naar de Bergweg toe. Nu als fiere koploper want na het opstappen van trainer Jethro Abram zijn de resultaten, die toch al goed waren nog meer verbeterd, resulterend in de koppositie.

Zomeravondvoetbal

Ondanks alle goede bedoelingen aan Bloemendaalse kant leek het duel gek genoeg al na een minuut op slot te gaan toen de gasten op voorsprong kwamen. Binnen het kwartier scoorden ze een tweede treffer en toen vonden de superieure maar flegmatieke Amsterdammers met een surplus aan techniek het wel mooi geweest en speelden elkaar minuten lang achterin achteloos de bal toe zonder de intentie te hebben op jacht te gaan naar meer. Een flets en machteloos Bloemendaal keek toe, kwam maar niet in de duels, er was dus geen strijd en het duel had meer het niveau van een gezapig zomeravondtreffen zonder enige belangen.

Late tegentreffer

Na rust aanvankelijk weinig verandering, al beet Bloemendaal iets meer van zich af. Trainer Jeroen de Vries bracht halverwege in een keer vier jonge spelers binnen de lijnen die meer elan toonden, zonder dat er voorin iets positiefs afspeelde. Echter de Amsterdamse goalie verslikte zich een kwartier voor het einde in een vrije trap van de uitblinkende routinier en aanvoerder Mike Guliker en een van die invallers, de jonge Naoud Wendelkiel, wist wel raad met de rebound; 1-2.

Er kwam druk van de gastheer, al miste ZSGO/WMS op de counter een paar dotjes en een minuut voor tijd dan toch nog een laatste aanvallende impuls. De keeper van de gasten belandde buiten zijn strafschopgebied en offreerde Mike Guliker in een vol strafschopgebied de kans de niet verdiende maar toch belangrijke remise uit het vuur te slepen. ’’Ik herkende de situatie, wilde voorzichtig de bal in de goal werken maar had het achteraf anders moeten aanpakken. Een uur lang kwamen we er niet aan te pas en we gokten eigenlijk op de laatste 20 minuten met al onze frisse, jonge gasten. Ik ben trots op ze want we kwamen daarna een stuk beter ins ons spel. Niet voldoende voor vandaag maar het geeft vertrouwen voor de toekomst,’’ reageerde de zichtbaar uitgewoonde aanvoerder die negentig minuten lang voorop in de strijd ging en met passie zijn medespelers inspireerde en coachte.