HFC geeft Hoofd Jeugdopleiding Caspar Dekker contract voor onbepaalde tijd

Koninklijke HFC heeft een grote stap gezet door Hoofd Jeugdopleiding Caspar Dekker voor onbepaalde tijd aan zich te binden.

Dekker was in het verleden werkzaam bij HFC Haarlem, AZ en FC Groningen.

Bij zijn afscheid van FC Groningen zei hoofdtrainer Ron Jans over hem. ,,Caspar heeft een wezenlijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de opleiding en die ook naar een hoger niveau gebracht. Caspar Dekker is een vakman.”

Bij HFC combineert Dekker al ruim twee jaar zijn huidige functie met zijn werk op het CIOS.

Johan van Streun benaderde Caspar Dekker drie jaar geleden. De functie kwam vrij omdat Gertjan Tamerus werd doorgeschoven naar hoofdtrainer.

Caspar past bij HFC, zegt Van Streun. ,,Niet alleen voetbalinhoudelijk, maar juist in zijn open en eerlijke manier van communiceren. Met trainers, met spelers, maar ook met ouders.’’

Jaarlijks levert HFC talenten af aan BVO’s en de hoogste jeugdteams spelen veelal tegen BVO’s.

Dekker, ex-speler van HFC Haarlem-jeugd, zegt nu.

,,Ik ben nog steeds blij dat Johan mij toen bij FC Groningen heeft opgepikt en heb het prima naar mijn zin bij deze mooie club. Ook heb ik het gevoel dat het goed gaat maar dat er nog vele mooie dingen te doen zijn. Innovatie past bij mij en is een van de waarden van HFC. Ik hoop met mijn functioneren blijvend een boost te geven aan de club.”

Coen van de Heuvel, voorzitter Jeugdcommissie van HFC doet ook nog graag een duit in het zakje. ,,Voor dit seizoen hebben Eelco Martens (Jeugdcommissie-lid HRM en breedte) en ik Caspar ook gevraagd om Hoofd Jeugdopleiding te zijn voor het breedtevoetbal bij HFC. We merkten direct een kwaliteitsverbetering en een goede samenwerking met de andere leden van de Jeugdcommissie en de sectie-leiders.

Daarnaast heeft Caspar ons geholpen met activiteiten te organiseren in de corona-tijd. Wij wilden ook graag met hem verder en leggen daarmee een goede basis voor het jeugdvoetbal.”

Dekker ontving afgelopen november als symbool van dankbaarheid voor zijn werk van HFC een onderscheiding in de vorm van De Jeugdparaplu.

Tekst: Peter Brink 

Foto: Koninklijke HFC – Johan van Streun en Caspar Dekker (L)