Zaterdag 3e klasse A

Volop ontwikkelingen bij Olympia Haarlem

Drie jaar Jupiler League, twee jaar Derde Divisie en zelfs een aantal wedstrijden op het derde niveau van Oostenrijk. En nu Olympia Haarlem. Jermano Lo-Fo-Sang is de nieuwste aanwinst van de Schalkwijkers.

De 29-jarige Lo-Fo-Sang kwam in de jeugd uit voor Ajax en HFC Haarlem. Via OFC verdiende hij een driejarig contract bij FC Volendam. In 2017 kwam er een einde aan de samenwerking in het vissersdorp. Daarna volgde een korte periode bij AFC welke werd opgevolgd door een transfer naar Karabakh Wien, wat tegenwoordig FC Mauerwerk heet. Toentertijd uitkomend in de Oostenrijkse Regionalliga Ost.

In 2019 keerde de linkervleugelverdediger terug bij OFC uit Oostzaan. Daar werkte hij samen met Barry Tjeertes die daar op dat moment assistent trainer was. De twee speelden ook samen in de opleidingen van Ajax en Haarlem. De link was dus snel gelegd. “De komende tijd wil ik gewoon lekker voetballen. Het plezier terug vinden in een leuk team. Dat is het belangrijkste.”

Ook vertrekken er spelers bij Olympia Haarlem. Chris Uijtenhaak keert volgend seizoen terug bij DSOV. Uijtenhaak speelde drie jaar aan het Henk van Turnhoutpad. “Wij gunnen Chris deze stap van harte. Chris is een echte Vijfhuizenaar. Hij is drie jaar geleden binnen gekomen met een beenbreuk en is daar gelukkig heel goed van hersteld”, aldus trainer Barry Tjeertes.

Randy Gast is de volgende die vanuit Schalkwijk hogerop gaat. Hij speelt volgend seizoen bij Velsen. Evenals doelman Bas Schol. De sluitpost komt volgend seizoen ook uit voor Velsen. “Een mooie stap voor die jongens”, vervolgd Tjeertes.

En dus had Olympia Haarlem eigenlijk een keeper te weinig omdat Ronald van der Giezen eerder al had aangegeven te vertrekken. Van der Giezen is teruggekomen op dit besluit. “Ik wilde eigenlijk niet op deze manier afsluiten bij Olympia Haarlem. We hebben dit seizoen maar drie wedstrijden gespeeld. En het is nog maar de vraag of we dit seizoen nog in actie komen. Laten we hopen dat we volgend seizoen meer wedstrijden kunnen spelen en dat we Olympia Haarlem naar de tweede klasse hebben kunnen helpen”, sluit Van der Giezen af.

Ronald van der Giezen

Tekst: Danny Prinsen
Hoofdfoto: FC Volendam
Foto Jermano Lo-Fo-Sang: voetbal.com
Foto Ronald van der Giezen: Ellis Hilterman