HBC twee jaar langer door met Jasper Ketting

“Ketting is een toptrainer en een persoonlijkheid, precies wat HBC nodig heeft. Dit voelt echt goed. Beide partijen zijn tevreden omtrent de samenwerking en zitten op één lijn. Dus waarom niet nu al handelen”, aldus Piet Soomer, bestuurslid Technische Zaken van HBC

HBC heeft afgelopen jaar een prachtig mooi seizoen gedraaid. Alle doelstellingen zijn behaald. Het eerste en tweede team werden kampioen. Daarnaast werd HBC winnaar van de MidWest Cup en Heemstede Cup. Ook kwamen de Heemstedenaren ver in de KNVB Districtsbeker met zeer herkenbaar en aantrekkelijk voetbal. Het technisch beleidsplan is in samenwerking met Ketting herschreven. Het plan is dan ook zeer ambitieus.

Het nieuwe 2-jarenplan bevat plannen om het vlaggenschip de promotie naar de eerste klasse te kunnen realiseren.  Er is samen met Ketting keihard gewerkt de randvoorwaarden te benoemen en vervolgens te realiseren zodat iedereen weet wat er van hem verwacht wordt.

De contractbesprekingen verliepen vrij soepel. Zeker gezien de goede samenwerking en vooral de blijvende ambitie van zowel Ketting als HBC. In het kielzog van het eerste elftal is er mooie uitdaging voor het tweede team, om na het kampioenschap van afgelopen seizoen, in 2 jaar de promotie naar de reserve hoofdklasse te bewerkstelligen. . Ook is er een prominente rol weggelegd voor het derde selectie team in verband met een goede continue kwalitatieve doorstroming vanuit de jeugd  Belangrijk is om zo snel mogelijk de huidige technische staf voor de komende seizoenen vast te leggen.

Uiteraard is Jasper Ketting erg tevreden met deze vroege verlenging. ‘Ik heb het erg naar mijn zin bij HBC. Ik heb het gevoel dat er nog veel rek in de groep zit. Daarbij was het totale plaatje voor mij belangrijk. Niet alleen op de club maar ook de thuissituatie. Alles eromheen past er ook nog eens bij,’ aldus Ketting. ‘Ik voel me thuis bij HBC.’

Tekst: HBC en Danny Prinsen
Foto: Voetbal in Haarlem