Districtsbeker

HBC en Hoofddorp beginnen met remise

HBC en Hoofddorp zijn het bekertoernooi met een gelijkspel begonnen. In Heemstede stond er na negentig minuten een 3-3 gelijkspel op het scorebord.

Voor de neutrale toeschouwers was het een leuk duel om te aanschouwen. Al binnen een minuut was het raak. Hoofddorp kwam via Daan Herrendorf op voorsprong. Daarna was het vooral HBC wat op de helft van Hoofddorp speelde. Het vergat daarbij wel dat er achter de laatste linie veel ruimte ontstond voor de aanvallers van Hoofddorp. De thuisploeg had het dan ook lastig met de aanvallers, Martijn Tjon-a-Njoek en Yannick Spaargaren, die de ruimtes indoken.

Een kwartier later was het 0-2. Na een overtreding op Spaargaren mocht Tjon-a-Njoek aanleggen voor een vrije trap. Hij liet HBC doelman Bram Verhage kansloos met zijn inzet die prachtig in de verre kruising verdween.  Weer een kwartier later lag de bal wederom klaar voor een vrije trap. Deze keer voor HBC. Jeroen de Bruijn wist hier wel raad mee en scoorde de aansluitingstreffer. Het rustsignaal werd niet door 22 spelers gehaald. Vlak voor rust werd Browel Some door scheidsrechter Luinge het veld uit gestuurd.

Na de thee mocht HBC mede door het mannetje meer het spel maken. Het kwam dan ook op gelijke hoogte. Jesse van Loon kreeg de bal aan de linkerkant aangespeeld. De aanvaller sneed naar binnen en schoot de bal laag in de rechterhoek, 2-2.

En nog was de koek niet op. Met nog twintig minuten te gaan vochten HBC verdediger Steve Olfers en Martijn Tjon-a-Njoek een verbeten duel uit ter hoogte van de middellijn. De aanvaller van Hoofddorp draaide slim bij Olfers weg, zag Verhage voor zijn doel staan en haalde, van ruim veertig meter, verwoestend uit. Verhage kon er niets meer aan doen en zag de bal over zich heen gaan, 2-3.

Zo’n tien minuten voor het einde van de wedstrijd kopte Jeroen de Bruijn de gelijkmaker namens HBC binnen. De ploeg van Jasper Ketting kreeg nog wat kansen maar gescoord werd er niet meer.

Het andere duel in de poule werd gisteren gespeeld tussen West Frisia en EDO. De Haarlemmers namen de punten na een 0-2 overwinning mee uit Enkhuizen.

De uitslagen en standen van de KNVB Districtsbeker vind je op onze competitiepagina .