HBC dendert ook door in de MidWest Cup

Het seizoen van HBC is al succesvol door de goede prestaties in de competitie en de bekerresultaten, maar ook in de MidWest Cup presteert de ploeg van Jasper Ketting uitstekend. De Heemstedenaren schaarden zich bij de laatste vier door het twee klassen hoger uitkomende Hillegom een pak op de broek te geven: 4-0.

De resultaten van de afgelopen periode bieden – zoals gebruikelijk – geen garantie voor de toekomst, maar dat HBC in een goede flow zit werd ook tegen Hillegom weer duidelijk. De ploeg blaakt van het zelfvertrouwen, terwijl het bij de eersteklasser een heel ander verhaal is. Hillegom is in competitieverband hekkensluiter en zit in de hoek waar de klappen vallen.

De bezoekers konden alleen in de beginfase serieus tegengas bieden, maar daarna was HBC de baas op eigen veld. Dat de rust met een 2-0 tussenstand werd bereikt, was een klein wonder. Luke Vahle opende score met een lage schuiver, waarna korte tijd later Jeroen de Bruijn een vrije trap stijlvol binnenkrulde. HBC kreeg legio mogelijkheden op meer, maar het vizier stond niet altijd op scherp of Hillegom-doelman Donovan Partosoebroto bleek een sta in de weg.

Even leek de ploeg van Stefan Teeken het in het begin van de tweede helft over een andere boeg te gooien, maar al snel had HBC de wedstrijd weer onder controle. Na een uur werd het duel in het slot gegooid toen Jeroen de Bruijn van dichtbij de 3-0 tegen de touwen kon schieten. Toen even later de 4-0 viel, leek het een ware strafexpeditie te worden voor Hillegom. De treffer van Robin van de Linde bleek echter de laatste van de wedstrijd.

“Het ging makkelijker dan vooraf gedacht,” vertelde Jasper Ketting na afloop toch wel enigszins verbaasd. “Maar dat vind ik niet zo erg, want we hebben een druk programma.” HBC neemt het in de halve finale op tegen DIOS, terwijl Zwanenburg en Bloemendaal in de andere halve eindstrijd gaan bepalen wie zich straks finalist van de MidWest Cup mag noemen.

Alle uitslagen en het programma van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.

Tekst: Martijn Prinsen
Foto: Voetbal in Haarlem