ViH All Star (3): Jasper Wille (Alliance ’22)

Zaterdag 22 juni 2019 vindt voor de derde keer de ViH Finaledag plaats. Op die dag wordt o.a. de finale van de ViH O-23 Cup gespeeld, maar komen ook de All Stars 2019 in actie! Dit team wordt gevormd door spelers uit de regio die zijn opgevallen door hun prestaties, talent, lange carrière of andere bijzonderheden. Iedere week maken wij een speler bekend. Vandaag de derde onthulling: middenvelder van Alliance ’22 (zon), Jasper Wille!

Koninklijke HFC
Onze derde aanwinst maakt al een aantal jaar indruk. Hij doorliep de gehele jeugdafdeling van Koninklijke HFC en maakte zelfs zijn debuut in het eerste elftal, maar inmiddels is hij al vijf seizoenen te vinden aan de Zeedistelweg in Haarlem-West. Met Alliance ’22 komt hij nu uit in de zondag derde klasse. “Bij HFC werd het plichtmatig en dat ambieerde ik toen niet. Ik was het plezier kwijt en besloot om het een paar niveautjes lager weer terug te gaan vinden. En dat is bij Alliance ’22 goed gelukt,” legt hij zijn keuze tevreden uit.

Alliance ’22
Bij Koninklijke HFC werd hij vaak ingezet op de vleugels, maar naar mate hij ouder werd, kwam hij meer in het centrum te staan. Als vaste waarde binnen de ploeg van trainer Martin van Leuven is hij belangrijk. “Ik heb mezelf de laatste jaren steeds meer ontwikkeld als box-to-box-speler. Bij HFC stond ik meestal op de flanken, maar bij Alliance ’22 ben ik steeds meer centraal gaan spelen. Eerst in de spits en daarna op ‘zes’. Nu weer meer als aanvallende middenvelder, maar ik heb ook veel plezier in mijn verdedigende taken. Ik pik ook graag mijn doelpuntjes mee, maar dat wordt steeds moeilijker,” merkt hij op.

Hoogtepunt
Er zijn drie momenten uit zijn voetballoopbaan die hem nog goed bijstaan. “Allereerst de wedstrijd met HFC tegen de oud-internationals. Daarnaast speelde ik een keer met het tweede, maar stond daarna in de basis van het eerste. Ik scoorde toen ook nog, dus dat was echt iets moois. En uiteraard is het kampioenschap met Alliance ’22 ook een hoogtepunt.”

Jasper is na Donny Verdam en Luke Vahle de derde geselecteerde speler van de Voetbal in Haarlem All Stars 2019. Heb jij een andere suggestie voor de All Stars, mail ons dan op redactie@voetbalinhaarlem.nl en wellicht nodigen wij jouw voorstel dan uit!

Tekst: Martijn Prinsen
Foto: Archief Voetbal in Haarlem