Betnation DivisieTrending

Gertjan Tamerus ‘helpt’ HFC door coaching langs de lijn

Gertjan Tamerus had gedurende de voorbereiding niet gedacht dat HFC na twee duels met vier punten zou staan. Wel zag hij tegen Kozakken Boys dat veel automatismen in zijn team nog ontbreken. Daarom coachte hij vanaf de zijlijn zijn team om ze bewuster te laten worden. ,,Ik had het gevoel dat ik het team moest helpen. Dat is nog nodig omdat sommige keuzes nu anders zijn dan ze in het verleden gewend waren.”

,,Als een -1-2 zege dan het resultaat is, dan ga ik graag langs de lijn staan coachen. Maar ik hoop dat het team zo op elkaar ingespeeld raakt dat het niet nodig is. Daar werken we hard aan.”

Vervolgt. ,,Er staat team dat voor elkaar door het vuur wil gaan. En dat ook goed kan voetballen zeker toen we in de eerste helft de ruimte hadden. Na de onderbreking werden we wat onrustiger.  Maar Kozakken Boys is geen verkeerde tegenstander.

,,Passie en strijd leveren en een team vormen dat vormt de basis. Goed voetballen is één helft goed gegaan, maar na de rust hadden we ook de derde nog kunnen maken.”

peter-brink-zzp-boekhouder-voetbal-in-haarlem