Algemeen

Geel-Wit bouwt door met Sjoerd Hamann

Geel-Wit is volop in ontwikkeling. Een ledenaantal wat groeit. Een nieuw extra kunstgrasveld. Een nieuwe wijk naast het veld. De toekomst ziet er mooi uit aan de Van Oosten de Bruijnstraat.

Jeugdvoorzitter Lennert Bohmer herinnert het zich nog goed. “Geel-Wit had vroeger altijd het imago van een laagvlieger. Als je een beetje op niveau wilde voetballen dan ging je hier niet naar toe. Dat oude beeld moeten we op kunnen poetsen.” Dat de club dat oude imago weg werkt laten de cijfers wel zien. “Zeven jaar geleden hadden we 125 jeugdleden. Nu zijn dat er 400. De basis staat. Nu moeten we door bouwen.”

In de nabije toekomst hoopt de club dat het ledenaantal nog verder zal groeien. Het nieuwbouwproject Plaza West moet 600 woningen pal naast Geel-Wit gaan opleveren. En in de verdere toekomst komen er in het verlengde daarvan nog eens 1400 woningen bij. “We hopen natuurlijk dat daar potentiële nieuwe leden komen te wonen. We hebben er de afgelopen jaren gemiddeld 60 leden per jaar bij gekregen. Mede door de nieuwbouw ziet de toekomst er voor onze club goed uit. Het doel is dan ook om daar echte Geel-Witters van te maken.”

Niet alleen kwantitatief maar ook kwalitatief wil de club uit West stappen gaan maken. “De komende 3 a 4 jaar willen we in kwaliteit omhoog. Spelers die eigenlijk een stap hogerop kunnen maken moeten we voor Geel-Wit behouden. Dus investeren we in onze trainers. Via ons kunnen ze de benodigde diploma’s halen. Daarmee zorgen we dat de kwaliteit van trainingen ook echt omhoog gaat.”

Sjoerd Hamann

Vorig jaar begon Sjoerd Hamann als Hoofd Jeugdopleiding bij Geel-Wit. Die functie bevalt hem goed. “In het begin was het een beetje aftasten. Waar kom ik in terecht? Maar er stond een stabiele basis. Dus vanaf het eerste moment is het hier prettig werken.”

Hamann heeft zijn contract met een jaar verlengd. “Het is mooi om mee te helpen bouwen aan Geel-Wit. We willen bij de jeugd alle selectie- en breedteteams goede inhoudelijke trainingen kunnen geven. Zoals het er nu voor staat gaat dat volgend seizoen weer goed lukken. Alle teams zijn rond. Ieder kind verdient het om goede training te krijgen.”

“En nu gaan we proberen om de club kwalitatief omhoog te krijgen zodat spelers die er iets bovenuit steken toch bij Geel-Wit blijven. Alle selectieteams spelen al eerste klasse of hoofdklasse. Nu gaan we de randvoorwaarden proberen te verbeteren. Daarna moeten we nog een stap omhoog kunnen maken. De wil en de mogelijkheden zijn er”, vervolgd Hamann.

Daarbij hoopt Bohmer ook dat een aantal nieuwe leden, of ouders daarvan, de mouwen wil opstropen en Geel-Wit een handje wil helpen. “We zijn een vereniging, geen bedrijf. We verwachten dan ook iets terug van onze leden. Samen maken we Geel-Wit. We zijn een bijzonder gewone club”, sluit een trotse jeugdvoorzitter af.

Tekst: Danny Prinsen
Foto: Voetbal in Haarlem