Algemeen

Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan

Nu de feestdagen eraan komen is het altijd gebruikelijk om terug te kijken op het afgelopen jaar en om vooruit te kijken naar de toekomst. En in de toekomst gaat er voor ons platform Voetbal in Haarlem het nodige veranderen.

Eigenaren Riccardo van der Post en Danny Prinsen hebben besloten om aan het einde van het seizoen te stoppen bij Voetbal in Haarlem. “Bijna negen jaar geleden begon mijn broer Martijn met Voetbal in Haarlem. Al snel merkte hij dat het een schot in de roos was en zijn Riccardo en ik hem gaan helpen,” begint Danny. “De clubs wilden aandacht en wij gaven dat. Zeker in die beginperiode was het eigenlijk onbegonnen werk. Wij wilden groeien en pakten dus alles aan om bekendheid te genereren.”

“Maar uiteindelijk hebben we toen wel aardig kunnen verdelen,” vult Riccardo aan. “Het was eerst ren je rot. Wilden we alle drie overal bij aanwezig zijn. Daarna hebben we gewoon afgesproken wie waar verantwoordelijk voor was. Toen werd het voor iedereen wat beter behapbaar.”

Riccardo-Voetbal-in-Haarlem

Acht jaar regionaal voetbal levert de nodige hoogte- en dieptepunten op. “Gelukkig meer hoogtepunten dan dieptepunten, maar als we die dieptepunten dan toch moeten benoemen begin ik maar gelijk met corona. Dat hakte er aardig in,” vervolgd Riccardo. “En we waren aanwezig bij een paar heftige incidenten op het veld. Bizar hoe mensen veranderen zodra dat fluitje voor het eerst gaat.” 

“Voor mij was het een dieptepunt dat Martijn ermee stopte. Maar we moesten wel verder. Met kunst- en vliegwerk hebben we dat in de eerste weken gedaan. Daarna kwam er gelukkig weer groei in de verslagen en nieuwsberichten. Mede dankzij onze verslaggevers, analisten en ook trainers welke een (gesproken) verslag aanleverden. Zonder hun waren en zijn we nergens,” vult Danny aan.

Over de hoogtepunten kunnen de twee een boek vol schrijven. “We hebben echt hele mooie dingen meegemaakt. De eerste finaledag bij RCH, de All Star teams en de VI Haarlem video’s op Youtube. En recenter de samenwerking met HBC. Daar kijken we echt met trots op terug,” gaat Riccardo verder. “Maar ook het borrelen in kantines en bestuurskamers. Daar hoor je de echte anekdotes. Genieten was dat. We zijn zelfs een aantal keer meegevraagd op trainingskamp op kosten van de clubs.”

Danny: “Ik kijk ook met trots terug op een aantal mooie verhalen op onze site. Het interview van Otto Berendregt met Bert Wagemaker is daar een mooi voorbeeld van. Zelf had ik vorig jaar een interview met Mike de Groot en Milko Pieters. Naast een gezellige avond in de Wildeman was ik ook trots op het verhaal wat ik gemaakt had.”

Danny-Voetbal-in-Haarlem.jpg

Dat Van der Post en Prinsen er nu mee stoppen hoeft niet te betekenen dat het platform Voetbal in Haarlem verdwijnt. “Nee, zeker niet. Als iemand interesse heeft om de site van ons over te nemen, kan diegene contact met ons opnemen. Wij zouden het zonde vinden als het helemaal verdwijnt. Dat Haarlemse amateurvoetbal is een mooie wereld. Dat verdient gewoon alle aandacht. Maar eerst gaan we dit seizoen met alle energie op een mooie manier afsluiten,” sluit Danny af.

Wij bedanken alle verslaggevers, fotografen, sponsoren, partners, vrienden van ViH, clubs en volgers voor de afgelopen acht jaar Voetbal in Haarlem