Jack's LeagueOefenwedstrijden

Selfies met KJH, comeback Marios Lomis, metamorfose HFC en kleine zege Jong Ajax

Koninklijke HFC ontving in haar eerste oefenwedstrijd een ultra jeugdig Jong Ajax. De Amsterdammers wonnen met 0-1 door een treffer van Giovanni en bij HFC was het vooral een blik aan nieuwe spelers dat hun opwachting mocht maken. Van Marios Lomis tot Thijs Reuvers en van Yuya Ishizuka tot Guus Offerhaus.

Kans

De voorbereiding is voor veel spelers als de Sinterklaas-tijd, vol verwachting klopt mijn hart. En niet alleen voor voetballers, maar ook voor de kinderen die langs de lijn een selfie of een handtekening van Klaas-Jan Hunteklaar, de TD van Ajax, proberen te scoren. Velen met succes. Huntelaar die met zijn collega Gerry Hamstra naar Haarlem is afgereisd neemt de tijd voor de enthousiaste menigte.

HFC

Doordat Koen Tros en Sietse Brandsma net terug waren van vakantie, Gerry Vlak afwezig was en Roy Castien, Jim Hulleman niet van de partij waren kregen de nieuwe spelers en talenten uit Zaterdag-1 de kans zich te laten zien.

Voor een volgepakte hoofdtribune was het Marios Lomis die de score kon openen voor HFC.  Een goede pass van Tom Carbaat op Guus Offerhaus die Lomis richting Ajax-doelman Kremers lanceerde.

Lomis had de bal voor het intikken, het publiek juichte ook al, maar de bal ging naast de paal. Lomis is – voor even- terug op het oude nest, maar hoopt nog op een BVO.

,,Ik weet niet meer of ik nog met hem heb samengespeeld”, zei Gertjan Tamerus. ,,Maar het is zo’n tien jaar geleden dat hij bij ons speelde.”

Intensiteit

,,Ajax wilde graag een helft van veertig minuten en een helft van twintig minuten spelen’’, zei trainer Gertjan Tamerus. ,,Iedereen heeft nu onder een hoge intensiteit kunnen spelen. Dat is knap na ons trainingskamp waarin er zwaar getraind is en van zaterdag op zondag weinig is geslapen. We gaan de intensiteit nu ook langzaam weer opvoeren.’’

Gedaanteverwisseling

Het was pas vijf weken geleden dat de HFC-spelers voor het laatst op het veld stonden. Dat de ploeg een gedaanteverwisseling heeft ondergaan was al duidelijk. Tegen Jong Ajax acteerde John Hilton die van FC Volendam kwam, als linksback. De van WVHEDW overgekomen Oscar Abouseada was rechtsback. In het centrum acteerden Danny Hols en Desevio Payne samen met talent Tom Carbaat.

Hij kwam vorig seizoen over van AZ en zat al meteen enkele malen bij de selectie en maakte ook al zijn competitiedebuut. ,,Ik heb hem meteen mee laten trainen en de groep gaf ook aan het in hem te zien zitten’’, zei Tamerus destijds.

 

Transfermarkt

Jacob Noordmans was de aanvoeder en gaf aan weer honderd procent fit te zijn. Hij werd op het middenveld bijgestaan door Guus Offerhaus en Mitchell Honcoop.  Voorin ditmaal geen oer-Hollandse namen zoals Sietse en Roy maar Marios Lomis en Yuya Ishizuka. Volgens transfermarkt.nl vertegenwoordigt Marios Lomis een transferwaarde van twee ton.

 

Hij speelde de afgelopen jaren in de VS voor o.a. North Carolina en recentelijk nog als prof op Malta.

Linksbener Yuya Ishizuka kan in de regio in de voetsporen treden van zijn landgenoot Tatsua Mochizuki, die in jaren tachtig voor HFC Haarlem en Telstar speelde.

 

Beginopstelling Jong Ajax. Kremers; Gooijer, Delgado, Milovanovic, Salah-Eddine; Warmerdam, Brandes, Misehouy; Hansen, Enem, Martha.

Wissels: De Graaff, Baas, Giovanni, Banel, Dall, Jensen.

Foto’s Pim Hols